Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas 2011 metais, kai vienas iš kaltinamųjų siekė įbauginti dalį visuomenės ir Marijampolės policiją priversti susilaikyti nuo procesinių veiksmų jo draugo atžvilgiu.

Siekdamas atkeršyti policijos pareigūnams už neva neteisėtus procesinius veiksmus, kai jo draugas buvo suimtas, jis nurodė kitiems kaltinamiesiems organizuoti automobilių padegimus.

Vykdant šį nurodymą, 2011-ųjų sausio 13-osios naktį įvairiose Marijampolės vietose vienu metu padegti septyni automobiliai. Visi automobiliai padegti analogiškai: išdaužiant stiklą ir įmetant degių medžiagų į saloną.

Penkiems asmenims byloje Kauno apygardos teismas 2018 metais skyrė lygtines bausmes, dar penkiems – nuo vienerių iki ketverių metų realaus laisvės atėmimo.

Bylą tyręs prokuroras yra sakęs, jog nėra duomenų, kad data nusikaltimui būtų buvusi pasirinkta sąmoningai.

Pirmosios instancijos teismas nusprendė, jog kaltinamiesiems teisingai inkriminuotas teroro aktas, nes jie siekė įbauginti visuomenę.

Vieno iš nuteistųjų advokatas Simonas Slapšinskas tuomet sakė, kad pripažinęs asmenis kaltais dėl terorizmo, teismas nukrypo nuo Europoje įprastos praktikos, nes nusikaltimai, įvykdyti iš asmeninio keršto paskatų, nėra laikomi terorizmu.