Vyriausybė sekmadienį nusprendė nuo trečiadienio Lietuvoje sugriežtinti karantiną: bus uždaryta dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių ir vaistines, apribojamas žmonių išvykimas iš namų be svarbios priežasties.

Vienų namų gyventojams bus leidžiama išvykti pasivaikščioti atvirose vietovėse savivaldybės ribose, nesusitinkant su kitais žmonėmis.

„Šalyje toliau grėsmingai augant užsikrėtimo COVID-19 skaičiams, naujoji Vyriausybė imasi griežtinti karantino sąlygas. Bus įgyvendinamos priemonės, kurias jau prieš savaitę pasiūlė mano suburta Sveikatos ekspertų taryba. Gaila, kad praradome nemažai laiko svarstydami, ar eiti griežčiausiu, ar kompromisiniu keliu, susirgimų statistikai toliau mušant vis naujus rekordus.

Visų mūsų interesas – kuo greičiau sumažinti užsikrėtimų skaičių ir sveikatos sistemai tenkantį krūvį. Nuo to priklauso žmonių gyvybės. Todėl šiandien prieš Vyriausybės posėdį su Ministre Pirmininke aptarėme ir naujas karantiną griežtinančias ekspertų siūlomas priemones“, – rašoma G. Nausėdos feisbuko paskyroje.

Anot prezidento, naujos priemonės buvo būtinos.

„Pritariau, kad šiuo metu jos yra būtinos. Bet jų galiojimo laikas turi priklausyti nuo epidemiologinės situacijos. Vyriausybė turės peržiūrėti šiandien priimtas karantino priemones kai bendromis pastangomis sumažinsime viruso plitimą.

Išties apmaudu, kad griežčiausio karantino savaitės sutaps su šv. Kalėdų ir Naujųjų Metų laikotarpiu. Galbūt jos truks iki pat sausio pabaigos. Tačiau tai yra unikali galimybė mums apsaugoti vieni kitus.

Kviečiu Jus didžiąsias šventes šįkart pasitikti be įprasto apsipirkimų maratono. Atšvęsime šventes kukliai ir jaukiai – tik artimiausiame savo šeimos ratelyje. Taip mes kiekvienas galime palengvinti medikams tenkančią naštą. Su COVID-19 kovojantiems gydytojams, rezidentams, slaugytojams galime padovanoti šiek tiek atokvėpio“, – rašo G. Nausėda.