Socialiniame tinkle „Twitter“ S. Cichanouskaja darbą baigusiam užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui padėkojo už „lyderystę skatinant demokratinę ir Laisvą Baltarusiją“ Lietuvoje ir Europoje ir asmeninį indėlį ginant žmogaus teises bei demokratiją.

„Baltarusiams pasisekė turėti tokią kaimynę Lietuvą“, – teigė ji.

Buvusiai vidaus reikalų ministrei Ritai Tamašunienei S. Cichanouskaja dėkojo už jos indėlį padedant baltarusiams, kurie „bėgo nuo mušimų ir represijų ir galėjo rasti prieglobsti Lietuvoje“.

„Esame labai dėkingi už jūsų paramą Baltarusijos žmonėms. Ačiū!“, – lietuviškai įrašą užbaigia Baltarusijos opozicijos lyderė.

S. Cichanouskaja dalyvavo prezidento rinkimuose Baltarusijoje. Aliaksandrui Lukašenkai lojaliai valdžiai paskelbus, kad jis laimėjo rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimus, S. Cichanouskaja išvyko iš šalies ir šiuo metu gyvena Lietuvoje. Iki šiol šalyje vyksta tūkstantiniai protestai, kuriuos Minsko režimo pareigūnai malšina jėga. Opozicija ir Vakarai laiko rinkimus suklastotais.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo rugpjūčio 11 dienos išduota 714 leidimų Baltarusijos piliečiams atvykti humanitariniais pagrindais į Lietuvą, 302 asmenys jau yra atvykę, 67 pasiprašė politinio prieglobsčio.