Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys Seimo posėdyje klausė G. Landsbergio, ar šis nemano, kad dėl buvusio diplomato reikėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas.

„Buvęs Lietuvos ambasadorius NATO V. Leškevičius, kuris diplomatinėje tarnyboje dirbo neturėdamas aukštojo išsilavinimo. Vadinasi, jis neteisėtai gavo atlyginimą ir pakankamai ilgą laiką. Ar jūs kreipsitės į teisėsaugos institucijas, kad šis asmuo būtų patrauktas atsakomybėn ir iš jo būtų išieškota padaryta žala valstybei? Taip pat, kad būtų panaikinti valstybės gauti apdovanojimai“, – klausė V. Gapšys.

Tuo metu G. Landsbergis teigė, kad diplomato kompetencija ir veikla jokių abejonių nekėlė, todėl jokios žalos valstybei jis nematąs. Kita vertus, G. Landsbergis vis dėlto kelia klausimą institucijoms, kurios pražiūrėjo buvusio diplomato išsilavinimą ir nepasakė apie tai atitinkantiems asmenims.

„Sakyčiau, kad stipriai skamba jūsų žodžiai apie žalą valstybei, kuri niekur nėra nuskambėjusi. URM tai pavadino apmaudžia klaida. Aš sakyčiau, kad tai yra apmaudi klaida, taip, ministerijai ir žmonėms, kurie pasitikėjo dirbančiu kolega. Aš taip pat esu dirbęs su šiuo žmogumi ir nemačiau daromos žalos. Gal netyčia apsižiūrėjau.

Man lygiai taip pat įdomios klaidos tų institucijų, kurios buvo pažadėjusios kontroliuoti ir užtikrinti, kad žmonės, besidarbinantys ir prašantys leidimų darbui su slapta informacija, atitiktų įstatymų keliamus reikalavimus. Aš tikrai norėčiau pradėjęs dirbti sužinoti, kokią šios institucijos informaciją teikė ir kaip jie tai vertino. Tokioje suveltoje situacijoje, kokia yra dabar viešoje erdvėje, padaryti išvadas ir netgi apkaltinti, ką jūs darote savo pasisakymais, na, aš nebūčiau toks greitas“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad buvęs Lietuvos ambasadorius NATO V. Leškevičius paliko diplomatinę tarnybą, paaiškėjus, kad jis oficialiai neturi aukštojo išsilavinimo.