„Informuojame, kad dėl COVID-19 pandemijos Kretingos broliai pranciškonai iki Kalėdų privalo izoliuotis, todėl kinta šv. Mišių ir pamaldų tvarkaraštis. Parapijos raštinė dirbs. Bažnyčia išdezinfekuota ir bus atvira privačiai maldai“, – tokią žinią paskelbė Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai parapija savo socialiniame tinkle.

Klebonas Juozapas Marija Žukauskas „Delfi“ patikslino, kad susirgo keturi vienuoliai. Visi jie nejaučia simptomų ir izoliuojasi kartu.

„Visi keturi izoliuojasi butuke, visi be simptomų. Gal nuo darbuotojų užsikrėtė. Sužinojome, kad pirma susirgo vargonininkė, jos tėtis važinėja į ligoninę, jam atlieka chemoterapiją. Galbūt iš ten. Nežinau. Broliai dalyvavo mišiose, laidotuvėse, kaip tai ir buvo įprasta. Kai sužinojome sekmadienį, paprašėme, kad patikrintų visus – ir brolius, ir darbuotojus. Bažnyčią iškart dezinfekavo. Ir taip kasdien po mišių dezinfekuoja visus suolus, žmonės sėdi per tris metrus vieni nuo kitų, atitverta, neturi galimybės sėstis arčiau. Pas mus saugiau nei prekybos centre“,– sako J. M. Žukauskas.

Papildyta 12.11 val.: Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas sako, kad viruso plitimas susijęs ne tik su Kretingos vienuoliais. Nauji atvejai plinta per ligonines ir slaugos namus.

„Nerimą kelia atvejai, susiję su Klaipėdos respublikinės ligoninės Skuodo filialo slaugos ir palaikomojo gydymo skyriumi – septyni darbuotojai ir dešimt pacientų. Taip pat turime keturiolika atvejų Palangos globos namuose, tarp jų – vienuolika gyventojų. Yra atvejų Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje – serga vienas darbuotojas ir penki pacientai. Iš čia jau yra susirgusių trylika darbuotojų ir apie trisdešimt pacientų. Šiose vietose išplito labai greitai. Savaitės pradžioje turėjome vos kelis atvejus. Matyt, kažkur padarė medikai klaidų, ar persirengdami, ar kas nutiko, savaime virusas negalėjo išplisti, nes pacientų niekas nelanko. Dar Gargždų ligoninėje dabar serga aštuoni darbuotojai ir apie trisdešimt pacientų. Planinė hospitalizacija ten jau nebeleidžiama. Yra pavienių ir mokyklose, ir darželiuose“, – vardija R. Grigaliūnas.