„Gauname informacijos dėl saviizoliacijos nesilaikymo, nors nėra jos daug. O dėl vakarėlių, kadangi ką tik įsigaliojo tokia nuostata, tai pranešimų kol kas negauname“, – atsakė R. Matonis.

„Praėjusią savaitę patikrinome daugiau nei tris tūkstančius asmenų. Pradėta 21 administracinė teisena. Kaip matote, nėra labai daug tokių asmenų, bet ne dėl kiekvieno atvejo puolame rašyti protokolus ar teiseną pradėti. Kai kuriais atvejais žmogui užtenka perspėjimo, kai yra išsiaiškinama žmogaus vieta. Stengiamės kažkaip surasti aukso viduriuką.“

Ramūnas Matonis

Pasiteiravus, kokių ribojimų sulauksime per Kalėdos, pašnekovas tikino, jog bus atsižvelgiama į valdžios nurodymus.

„Matote, juk ne policija priimta tokius sprendimus dėl ribojimo ir reikalavimų – tai valdžios reikalas. Kokie reikalavimai bus nustatyti, tokius ir užtikrins policijos pareigūnai. Galiu tik pasakyti, kad pareigūnai pasiruošę“, – tikino pašnekovas.

„Policijos pareigūnams šventės yra įtemptas darbas. Net ir paprastas ar ilgasis savaitgalis pareigūnams yra įtemptas, pareigūnai yra prie to pripratę, jie tikrai yra pasiruošę dirbti, tikėtina, kad šiemet tų pajėgų reikės daugiau, nes matome, kad situacija yra pakankamai sudėtinga. Ruošiamės, kad policijos pajėgų gatvėse turės būti daugiau“, – atsakė R. Matonis.

Statistikos departamento ketvirtadienio duomenimis, nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 735 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 365 užsikrėtusieji.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 83 tūkst. 883 asmenys, 47 tūkst. 810 – tebeserga, 34 tūkst. 975 – pasveiko.