„Laikinoji grupė surinks duomenis apie netinkamą gydymą, atsisakymą teikti sveikatos paslaugas, apie jų kokybę, taip pat teiks rekomendacijas ir koordinavimą“, – žurnalistams sakė „darbiečių“ seniūnas Vigilijus Jukna.

„Bus paskelbtas ir el. pašto adresas tam, kad žmonės galėtų kreiptis ir gauti koordinacinę pagalbą“, – pridūrė jis.

Anot parlamentaro, šalyje susirgimų koronavirusu daugėja, todėl vis mažiau prieinamos medicinos paslaugas.

„Šalyje didėjant susirgimų, vis mažiau prieinamos tampa medicinos paslaugos, kurios turi būti suteikiamos kokybiškai ir laiku (...) Todėl Darbo partijos frakcija įsitikinusi, kad tie sprendimai, jog būtų užtikrintos medicinos paslaugos, turi būti priimti“, – teigė V. Jukna.

Pranešime spaudai teigiama, kad laikinosios grupės kūrimui Darbo partijos frakcijos deleguotas Mindaugas Puidokas: „Jau nuo pavasario į Darbo partijos pirmininką Viktorą Uspaskich ir į mane kaip į Seimo narį kreipiasi žmonės, kurie skundžiasi dėl Covid-19 nesergančių ligonių netinkamo gydymo ar netgi negydymo, atsisakymo atlikti medicininius tyrimus, apeliuojant į pandeminę situaciją. Kartais žmonės pasakoja ir apie atvejus, kurie sukėlė ligonio mirtį. Dar skaudžiau yra tai, kad šeimos nariai niekaip negali padėti į bėdą papuolusiems artimiesiems ir dažnai priversti per nuotolį stebėti jų agoniją. Teko ir tenka išklausyti žmonių bėdas, tačiau priemonių jiems realiai padėti ne visuomet turime. Manome, kad laikinoji grupė padės tas priemones rasti.“

Laikinoji grupė žada parengti rekomendacijas Sveikatos apsaugos ministerijai, Vyriausybei, taip pat žada ruošti ir įstatymų pataisas.

Seimo statute nurodyta, kad konkretiems klausimams Seimo nariai gali jungtis į laikinąsias grupes, kurios laikomos sudarytos tada, kai Seimo pirmininkui įteikiamas ne mažiau kaip penkių Seimo narių pasirašytas pareiškimas.

Pirmojo karantino metu šalyje buvo sustabdytas planinių medicinos paslaugų tiekimas, jų atstatymas užtruko. Tokių paslaugų tiekimas stringa ir šiuo metu, ligoninėse smarkiai išaugus COVID-19 pacientų skaičiui.