Komisija rekomendavo savivaldybei sutartis naikinti ar keisti.

VTEK nustatė, kad buvęs Pagėgių meras ir buvęs parlamentaras trylika kartų atstovavo savo valdomai įmonei „Kalibrus“ su Pagėgių savivaldybės administracija šiemet sudarant sutartis ir susitarimus dėl rangos, kraštovaizdžio formavimo ir ekologinės būklės gerinimo, rekonstrukcijos bei kitų darbų atlikimo.

Tyrimo duomenimis, K. Komskis yra „Kalibrus“ direktorius ir yra vienintelis šią bendrovę valdančios įmonės „Rembuta“ akcininkas bei vadovas.

„Taigi galima teigti, kad valstybės politikas Pagėgių savivaldybės administracijoje atstovavo savo kitai darbovietei – privačiam juridiniam asmeniui. VTEK neturi duomenų, kad šiuo atveju K. Komskiui būtų pritaikyta draudimo atstovauti išimtis, kuri, pagal įstatymą, turi būti paskelbta viešai“, – teigia VTEK.

VTEK taip pat siūlo Pagėgių merui „spręsti dėl šiemet su „Kalibrus“ sudarytų savivaldybės administracijos sandorių naikinimo, sustabdymo ar pakeitimo“.

„Jei tokios galimybės objektyviai nėra, tuomet siūlytina imtis prevencinių priemonių užkertant kelią galimiems ribojimų atstovauti pažeidimams savivaldybės administracijoje“, – informuoja komisija.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo (CVPP) duomenimis, gegužę pasirašytos ir keliskart keistos „Kalibrus“ sutarties su Pagėgių savivaldybe vertė – beveik 145 tūkst. eurų. Be kraštovaizdžio tvarkymo darbų, įmonė su savivaldybe šiemet yra sudariusi sutarčių dėl Evangelikų-liuteronų parapijos patalpų remonto, polderių rekonstrukcijos, archeologinių kasinėjimų dar maždaug už 400 tūkst. eurų.