Trečiadienį vykusiame nuotoliniame komisijos posėdyje jų kandidatūras vienbalsiai parėmė 9 komisijos nariai.

Išrinktus Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovus dar turės patvirtinti Seimas.

Šių metų gruodžio 3 d. Seimo sudarytoje Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje dirba 11 parlamentarų.

Tai Seimo nariai Irena Haase, Antanas Matulas, Kazys Starkevičius ir Stasys Šedbaras (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Guoda Burokienė ir Aušrinė Norkienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija), Andrius Bagdonas (Liberalų sąjūdžio frakcija), Viktoras Fiodorovas (Darbo partijos frakcija), Silva Lengvinienė (Laisvės frakcija), Dovilė Šakalienė (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija) ir Rita Tamašunienė (Mišri Seimo narių grupė).

Tarp svarbiausių Etikos ir procedūrų komisijos funkcijų – prižiūrėti, kaip laikomasi Seimo statuto bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių Seimo narių veiklą, nagrinėti etikos pažeidimus, svarstyti kilusius Seimo narių konfliktus. Komisija taip pat kontroliuoja, ar lėšos, gautos iš valstybės biudžeto Seimo nario išlaidoms, susijusioms su jo parlamentine veikla, naudojamos pagal paskirtį, analizuoja Seimo narių nedalyvavimo Seimo, Seimo komitetų ir komisijų posėdžiuose priežastis.

Kaip nustatyta Seimo statute, ši komisija sudaroma laikantis Seimo frakcijų proporcinio atstovavimo principo iš vienuolikos Seimo narių.
Seimo daugumai priklausantys Seimo nariai pasiūlo į Etikos ir procedūrų komisiją penkis kandidatus iš Seimo daugumai nepriklausančių Seimo narių. Kitus šešis Seimo narius į Etikos ir procedūrų komisiją pasiūlo Seimo mažumai priklausantys Seimo nariai iš Seimo daugumai priklausančių Seimo narių.