Jo teigimu, visi būtiniausi sprendimai dėl pandemijos valdymo jau yra priimti, o jo vadovaujamas Ministrų kabinetas antrosios koronaviruso pandemijos metu, tvirtino S. Skvernelis, pasirinko ne draudimus, o ribojimus.

„Tas pareiškimas yra viešųjų ryšių akcija: likus 18 ar 15 minučių iki posėdžio atsiųsti tokį pareiškimą deklaratyvų, sakant, kad kažką darykite, ką nors darykite. Tai jeigu nuoširdžiai rūpi, tai tiesiog paskambina telefonu ir pasako, kad mes turime pasiūlymą, gal galėtumėte apsvarstyti ir posėdyje priimti. Tas ir būtų padaryta. Dabar aš jokio skambučio nesulaukiau“, – po trečiadienį vykusio posėdžio Vyriausybėje I. Šimonytės kreipimąsi komentavo S. Skvernelis.

Pasak jo, visi Vyriausybės ekspertų pasiūlymai buvo įgyvendinti.

„Kas buvo Prezidentūros siūlymuose – irgi viskas yra įtraukta, išskyrus galbūt ribojimus dėl vieno šeimos ūkio, bet mes savo argumentus išsakėme pirmadienį, kodėl tai nėra tikslinga. O visa kita yra arba nurodymai, kurie šiandien jau galioja, arba rekomendacijos, kurios irgi galioja“, – tikino S. Skvernelis.

Jis taip pat pabrėžė, kad laikinoji Vyriausybė pasirinko pandemiją valdyti ribojimais, o ne draudimais. Taip jis komentavo sprendimą leisti dirbti ne būtinųjų poreikių prekybos vietoms.

„Galima visiškai drausti, padaryti kovo mėnesio sprendimą. Galbūt naujoji Vyriausybė tai padarys, bet yra tam tikros visapusiškos pasekmės – ir ekonomikai, ir žmonių kasdieniam gyvenimui. Galime turėti ribotis srautus, kurie, jei teisingai valdomi, nekelia grėsmės“, – sakė laikinasis premjeras.

Pasak S. Skvernelio, sutrumpinus prekybos centrų darbo laiką, juose būtų dar didesnis antplūdis žmonių.

„Dėl to mes priėmėme rekomendaciją, kad darbo laikas būtų ilginamas. Yra ilginamas laikas, mažinamas žmonių, esančių prekybso centruose skaičius kelis kartus, praktiškai iki 30 procentų ir ribojamas parkavimo vietų skaičius prie šitų centrų, kas irgi turėtų atgrasyti tuos žmones, kuriems nebūtinai reikia, važiuoti į prekybos centrus. Taip, kad sprendimai visi maksimaliai yra priimti“, – komentavo jis.

S. Skvernelis taip pat ragino palaukti kelias dienas, per kurias paaiškės, kaip veikia įvesti ribojimai.

„Sekantis žingsnis išlieka absoliutus gyvenimo, viešo gyvenimo uždarymas ir nepaprastoji padėtis. Bet ar to reikia, aš labai skeptiškai žiūriu ir abejoju“, – teigė laikinasis premjeras.

Paskirtoji premjerė I. Šimonytė šiandien, prieš pat paskutinį 17-osios Vyriausybės posėdį kreipėsi į laikinai pareigas einantį ministrą pirmininką S. Skvernelį, prašydama jo „vykdyti duotą priesaiką tarnauti Lietuvos žmonių gerovei ir kuo skubiau Vyriausybės posėdyje priimti būtinus ir sveikatos apsaugos srities autoritetų siūlomus papildomus griežtinančius karantino sąlygas sprendimus“.

Jos pasirašytame kreipimesi atkreipiamas dėmesys į užfiksuotą rekordinį užsikrėtimų koronavirusu skaičių ir pabrėžiama, kad „sprendimai, nepriimti šiandien, reikš prarastas žmonių gyvybes visą ateinantį mėnesį“. Pastarąją parą šalyje užfiksuoti 3128 susirgimai COVID-19 infekcija.