Mišrios Seimo narių grupės narys Remigijus Žemaitaitis kolegei komplimentų negaili.

„Mergina graži, patraukli, prisižiūrinti“, – LNK žinioms epitetus vardijo politikas.

Darbo partijos narės nuotrauka feisbuke pasidalijo jos vyras.

„Čia mano žmona ir, tikėtina, jau mano buvęs masažinis kilimėlis su pagalvėle. Nesakau, kad pykstamės, bet kilimėliu pasidaliname sunkiai“, – rašė Seimo narės vyras Simonas Urbonas.

Paviešinta nuotrauka greitai buvo ištrinta. Joje pasirodžiusi parlamentarė sakė nesigailinti savo poelgio.

„Nesigėdiju nei savęs, nei savo gyvenimo, kartu – ir kūno“, – savo poziciją dėstė parlamentarė.

I. Kačinskaitės-Urbonienės apsinuoginimas nekliūva ir kitiems politikams.

Socialdemokratas Algirdas Sysas aiškino, kad mylintis vyras giriasi turintis puikią žmoną.

Liberalas Eugenijus Gentvilas LNK žinioms sakė, jog nuogumo aspekto jis neanalizuos.

„Manau, kad Seimo narė nebuvo čia nepadorioje pozoje, sportuojančio žmogaus poza. Ir tikrai nereklamavo savo grožybių“, – dėstė politikas.

Parlamentarai klausimą kelia ne tik dėl nuogumo, bet ir dėl masažinio kilimėlio reklamos. Esą Seimo nariui derėtų ką nors reklamuoti. Net jei reklama dalijasi ne jis pats, o jo artimasis.

„Klausimas yra finansinis – ar už tai kažkaip gaunami pinigai. Jei gaunami pinigai, tada jau grubus pažeidimas“, – sakė R. Žemaitaitis.

Šios pozicijos laikėsi ir socialdemokratė Dovilė Šakalienė.

„Seimo narys ne tik neturėtų gauti kitų pajamų, bet ir neturėtų naudotis savo padėtimi, kad gautų kažkokios naudos, lengvatų, nuolaidų ar tiesioginių materialinių produktų“, – sakė parlamentarė.

I. Kačinskaitė–Urbonienė sakė, kad nuotrauka padaryta seniai, dar jai net nebūnant Seimo nare. O ir daiktų reklamuoti jos niekas neprašė, pati nusprendė pasidalinti pozityvia patirtimi.

„Tikrai niekas neprašė, tai yra mūsų šeimos dažnai naudojamas daiktas, už jį niekas atlygio negavo: nei aš, nei mano vyras, ir negaus“, – sakė parlamentarė.

Lietuvos Replikos Konstitucijoje ir Seimo statute nurodoma, kad Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlyginimą už kūrybinę veiklą.

Tačiau tiesaus draudimo dalyvauti reklamose nėra.

„Jeigu galvojant giliau, iš Konstitucijos normų, vargiai ar surasime teismo išaiškinimuose galimybes dalyvauti reklamose, vykdyti tokią veiklą“, – sakė valstietė Agnė Širinskienė.

Darbietės I. Kačinskaitės–Urbonienės elgesį žada nagrinėti Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

Komisijos narys Stasys Šedbaras sakė, kad bus svarstomas ne tik konkretus atvejis, bet ir apskritai aptariami Seimo nario įvaizdžio dalykai.