Pasak J. Sabatausko, ŠMSM vadovų sprendimas politinio pasitikėjimo pareigas einantį kanclerį T. Daukantą be konkurso paskirti ŠMSM Teisės ir administravimo vadovu „menkina visą valstybės tarnybą“.

„Nueinanti valdžia į valstybės tarnybą „kaišioja“ savo žmones, lig šiol einančius politinio pasitikėjimo pareigas. Iš to, kas skelbiama, akivaizdu, kad ministerijoje specialiai šiam žmogui buvo sukurta vieta: ministerija net negali pasakyti, kada tas naujas departamentas sukurtas. Visa tai diskredituoja valstybės tarnybą, kur dirba daug sąžiningų profesionalų, pasitikėjimą užsitarnavusių dėl savo kompetencijos. Ministerijos vadovybė turėtų kuo greičiau peržiūrėti savo sprendimą“, – teigia J. Sabatauskas.

Seimo vicepirmininkas J. Sabatauskas priduria, kad negerą nueinančios valdžios praktiką įdarbinant savus mato ir kitose ministerijose.

„Štai susisiekimo ministras ūmai paskyrė naują „Lietuvos geležinkelių“ valdybą. Toks ir panašus kadenciją baigusios valdžios elgesys tik mažina pasitikėjimą valstybe, nors „valstiečiai“ skelbia priešingai. Tai, kas ir kaip yra daroma, – didžiulė nepagarba žmonėms, valstybei“, – komentuoja J. Sabatauskas.

Kaip skelbia žiniasklaida, ŠMSM kancleris T. Daukantas naujas pareigas – ŠMSM Teisės ir administravimo departamento vadovo – gavo be konkurso, minėtas departamentas ministerijoje įkurtas šiemet.