Pasak jo, naujoje Vyriausybės programoje yra daug ankstesnės programos nuostatų. Taip pat, teigė S. Skvernelis, dokumente jis pasigedo „kažko apskritai reikšmingo, kalbant apie vidaus, nacionalinį saugumą, krašto apsaugą ir užsienio politiką“.

„Skaičiau programą. Daug lozungų, jausmas skaitant toks, kad tai kažkur matyta – tai yra dabartinės laikinosios Vyriausybės programos daugelis nuostatų. Pagrindai padėti ant įstatymų projektų, kurie yra pradėti įgyvendinti arba yra pateikti Seime“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

Laikinojo premjero tvirtinimu, kai kuriose programos dalyse nuo strateginių krypčių yra pereita prie itin techninių. Tokios S. Skvernelio kritikos sulaukė būsimosios Vyriausybės programos dalis apie energetiką. Priekaištų jis pažėrė ir programos dalims, susijusioms su gynyba, saugumu ir užsienio politika.

„Jokios naujos idėjos nėra. Programa atrodo padaryta, kad ją būtų lengva įgyvendinti. Nesakau, kad nuplagijavo – dabar, kai tampi atsakingas už valstybę, matome retoriką: „tęsime, įgyvendinsime, baigsime pradėtus dalykus“. Džiugu, kad yra tęstinumas, bet tai nėra jų darbai“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Pasak jo, valstiečiai būsimos Vyriausybės programos nepalaikys.

„Yra kai kurie esminiai dalykai, dėl kurių reikia nesutarti, o pagrindus matysime, kai bus pateikti įstatymų projektai“, – pridūrė S. Skvernelis.

Karbauskį Vyriausybės programa nustebino

Savo ruožtu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis Seime žurnalistams sakė, jog parengta naujosios Vyriausybės programa jį nustebino.

„Turiu nuomonę, galiu pasakyti. Vyriausybės programa labai stipriai mus stebina. Nes ta propaganda, kurią mes girdėjome ketverius metus – buvo sakoma, kad mes viską darome neteisingai. O programoje dominuoja įrašas „tęsime“, „baigsime“. Pasirodo, kad tai, kad buvo sakoma ketverius metus neatitiko tiesos“, – sakė LVŽS vadovas.

„Ne taip jau blogai mes dirbome, jei ši Vyriausybė ruošiasi tęsti tai“, – sakė R. Karbauskis.

Politikas pažymėjo, kad „daugelis“ į Vyriausybės programą įrašytų dalykų jau yra įvykdyti.

„Tai mus irgi labai stebina, ypač teisingumo srityje. Bet tikriausiai nežinojimas tai, silpni žmonės“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie naujosios Vyriausybės sudėtį, R. Karbauskis teigė, jog ši komanda nepajėgs įgyvendinti nurodytų darbų.

„Čia jau premjerės pasirinkimas“, – teigė jis.