„Mes grįžtame į darbą komitetų, komisijų vadovybėse. Labai gaila, reikia konstatuoti, kad valdantieji nesugebėjo perlipti per savo norą keršyti mums. Ir Audito komiteto pirmininko pozicija mums nėra grąžinama“, – sakė R. Karbauskis.

Aiškindamas motyvus, politikas teigė, kad komiteto vadovo pozicijos turėjimas dar nieko nereiškia.

„Todėl, kad dabar jau aišku, kad Seimo vicepirmininko pozicija mums jau grąžinta. O dėl Audito komiteto vadovo pozicijos, tai yra griaunama daugiametė tradicija. Ir atitinkamai valdantieji mano, jog ten neturi būti opozicijos postas. Mes suprantame, kad tai šitoje vietoje nėra ko labai stipriai užsispirti, nes praėjusius ketverius metus Audito komitetui vadovai I. Šimonytė. Ir ji nieko neveikė. Tai pats turėjimas tos pozicijos nieko nereiškia“, – Delfi aiškino valstiečių partijos pirmininkas.

Primename, kad praėjusią savaitę po ilgų ginčų Seimo vicepirmininku buvo patvirtintas LVŽS atstovas Jonas Jarutis.

Politikas aiškino, kad didžiausia opozicinė frakcija savo darbus pajėgs atlikti ir be vadovavimo šiam komitetui.

„Dabar sprendimas yra susikoncentruoti į šešėlinę Vyriausybę, kitą savaitę pranešime jos sudėtį. Šita šešėlinė Vyriausybė bus gerokai stipresnė, nei tą, kurią mes turėsime“, – žadėjo valstiečių partijos vadovas.

Anot LVŽS vadovo, šešėlinę Vyriausybę sudarys ir buvę ministrai.

„Realiai mes suprantame, kad šešėlinė Vyriausybė turės reikšmę, kai tie ministrai iš tikro dirbs dubliuodami tai, ką daro tikroji Vyriausybė“, – aiškino jis.

R. Karbauskis teigė, kad opozicija susitarimo kol kas neranda.

„Manau, kad ji po truputį formuosis vieninga“, – žadėjo R. Karbauskis, kalbėdamas apie tai, kad kai kuriuos valdžios projektus pradės „blokuoti“.

Laikinasis premjeras Saulius Skvernelis žiniasklaidos atstovams Seime teigė kol kas opozicija neturi sutarimo. Anot jo, šioje Seimo sesijoje šis klausimas neturėtų būti išspręstas.

Delfi primena, kad didžiausiai opozicinei LVŽS frakcijai trūksta vos keletos parlamentarų pozicijų iki to, kad opozicijos lyderio vieta jiems būtų skiriama automatiškai.