Vyriausybė pirmadienį apsisprendė karantiną pratęsti iki pat šių metų pabaigos ir jo sąlygas griežtinti. Profesorius K. Petrikonis teigė, kad naujosios priemonės efektą gal ir duos, bet svarbiausia dabar pasakyti, jog situacija šalyje yra itin bloga.

„Šiandien po įvestų papildomų priemonių, galima tikėtis, jog jos bus dalinai rezultatyvios. Tačiau žinutės mes neturime. Iš esmės mes nepasakome Lietuvos gyventojams, kad gyvename mes blogai.

Ir situacija yra tokia grėsminga, kad po 2 savaičių sveikatos apsaugos sistema gali sugriūti ir sudegti. Todėl, kad ligoninės jau dabar yra užpildytos, jau maždaug 45 ligoninės, kurios šiuo metu gydo koronaviruso pacientus, jos dar labiau užsipildys“, – sakė jis.

LSMU profesorius Žinių radijo eteryje pasakojo, kad labiausiai nukentės asmenys, kurie negalės gauti sveikatos paslaugų.

„Tų vietų skaičių galima plėsti, bet personalas ir bendrai visa infrastruktūra neleidžia to padaryti iki galo kokybiškai, kaip galėtume. Ir gauti tuos rezultatus, tada mes turime riboti kitas sveikatos apsaugos pagalbos priemones. Ir žmonės dėl kitų ligų negaus pagalbos“, – sakė jis.

K. Petrikonis dar kartą pabrėžė, kad situacija Lietuvoje itin bloga.

„Tai mes visi turime pasakyti, kad šiai dienai turime blogą situaciją. Jeigu prieš kelias savaites galėjome galvoti, kad tos priemonės suveiks, Lietuvos žmonių sąmoningumas pasieks reikiamą lygį, bet šią dieną visi turime pasakyti, kad yra blogai“, – dar kartą kartojo jis.

Kaip pavyzdį K. Petrikonis pateikė už Lietuvą dvigubai didesnę Airiją, kuri susitvarkė su koronavirusu puikiai, per dieną ten fiksuojama apie 200 atvejų.

„O mes turime daugiau nei 2 tūkstančių per dieną. O kiek dar jų mes nesame nustatę, tikrai yra žymiai daugiau. Ir žmonės turėtų suprasti“, – teigė jis.