„Pasaulio sveikatos organizacija vis tik nerekomenduoja privalomo skiepijimo nuo COVID infekcijos. Manytume, kad reikia išklausyti ir kalbėtis su įvairiomis gyventojų grupėmis, suprasti jų rūpesčius bei klausimus, kodėl yra abejojama. Galiausiai stengtis atvirai, skaidriai informuoti, dalintis informacija ir tokiu būdu pasiekti, kad būtų paskiepyta kuo daugiau žmonių“, – „Žinių radijui“ teigė Pasaulio sveikatos organizacijos atstovė.

I. Zurlytės teigimu, nėra nieko keisto, kad visuomenėje kyla nemažai klausimų dėl mažiau nei per metus sukurtų COVID-19 vakcinų. PSO atstovė pažymi, kad vakcinos nuo koronaviruso yra dar visiškai naujos, todėl, įsitikinusi I. Zurlytė, atsirandant vis daugiau konkretesnės informacijos apie vakcinas, daugės ir skiepytis norinčių žmonių.

„Tai yra visiškai naujos vakcinos. Aš manau, kad kai mes daugiau žinosime apie tas vakcinas, apie jų saugumą, kokybę, kai ta informacija pasieks žmones ir bus konkretesnė – tai, esu tikra, kad tų žmonių, kurie norės skiepytis, procentas bus didesnis“, – teigė ji.

Laikinai sveikatos apsaugos ministro pareigas einantis Aurelijus Veryga teigia, kad realu tikėtis, jog Lietuvos gyventojų skiepijimas nuo COVID-19 prasidės kitų metų vasario–kovo mėnesiais.