Šalies vadovas pranešė, kad patvirtina I. Šimonytės Vyriausybės sudėtį, dekretą pasirašys dar šiandien.

„Šis kabinetas savo darbą pradės tikrai nelengvu Lietuvai laikotarpiui. Pirmaeilis, neatidėliotinas uždavinys bus įveikti tą pandemijos krizę, kurią jaučiame šiuo metu. Imtis labai ryžtingų ir greitų sprendimų, kurie duotų rezultatą“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Tikrai teko išsamiai susipažinti su kandidatais į ministrus, šis procesas baigėsi maždaug tuo pat metu, kai baigėsi Vyriausybės programos rengimas“, – teigė prezidentas.

G. Nausėda teigė, kad visą šį laiką skyrė susitikimams su kandidatais.

„Džiaugiuosi, kad konstruktyviai bendraujant su valdančiosios daugumos atstovais pavyko suderini visas kandidatūras į visas ministrų pozicijas“, – sakė šalies vadovas.

Jis įvertino ir pirmadienį jau registruotą naujosios Vyriausybės programą.

„Ji tikrai yra ambicinga, atliepia tiems tikslams, kuriuos keliu kaip gerovės valstybės tikslus. (…) Galiu tvirtai pasakyti, kad daugeliu atvejų nuostatos, principai, planai ir strategijos sutampa. Todėl ir toliau tikiuosi glaudaus bendradarbiavimo,žiūrėjome viena kryptimi, tikiu, kad galime padaryti labai daug Lietuvos labui“, – sakė G. Nausėda.

Pradėti dirbti turi kuo greičiau

Paskirtoji premjerė I. Šimonytė spaudos konferencijoje pirmadienį sakė, jog tikisi, jog Vyriausybė dirbti pradės artimiausiu metu.

„Labai tikimės, kad Vyriausybė gaus įgaliojimus veikti ilgai netrukus. Žinoma, pristatysime savo programą ir komitetams ir frakcijoms, taip kaip yra reikalaujama. Tačiau laikas šiuo atveju yra lemiamas veiksnys. Ir turint mintyje, kad turime ir koronavirusą, ir turime patvirtinti ateinančių metų biudžetą, tam, kad galėtume sklandžiai pradėti, laiko Vyriausybei bus tikrai nedaug“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ingridos Šimonytės teikiamas Ministrų kabinetas

Paskirtoji premjerė teigė, kad tiki, kad Vyriausybės programoje užsibrėžti tikslai yra pasiekiami.

„Tikiu, kad tai yra ta programa, kurią man ir mano kolegoms ministrams pavyktų įgyvendinti ir pasiekti užsibrėžtų rezultatų“, – tikėjosi I. Šimonytė.

Naujų kandidatų į ministrus paieškos neužtruko

Delfi primena, kad penktadienį šalies vadovas paskelbė, jog premjerei teks ieškoti dviejų naujų kandidatų į ministrų postus. Atmestas buvo Laisvės partijos kandidatas užimti susisiekimo ministro postą Kasparas Adomaitis ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pasiūlyta kandidatė į žemės ūkio ministres Dalia Miniataitė.

Visgi, naujų kandidatų paieška neužtruko. Dar sekmadienį šalies vadovas susitiko su nauju Laisvės partijos pasiūlytu kandidatu į susisiekimo ministrus – Mariumi Skuodžiu, jis įvertintas teigiamai.

Pirmadienį įvyko šalies vadovo susitikimas su nauju kandidatu į žemės ūkio ministrus – Kęstučiu Navicku. Laikinojo premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje jis kurį laiką ėjo aplinkos ministro pareigas.

I. Šimonytės Vyriausybė gaus įgaliojimus veikti, kai Seimas pritars jos programai. Jos pateikimas Seime numatomas antradienį.

Pritarimas programai gali įvykti šią arba kitą savaitę, priklausomai nuo to, kiek laiko programos svarstymui skirs Seimo nariai.

Pilnas sąrašas

Primename, kad užsienio reikalų ministru taps Gabrielius Landsbergis, energetikos ministru – Dainius Kreivys. Finansų ministerijai vadovaus Gintarė Skaistė, Krašto apsaugos ministerijai – Arvydas Anušauskas. Simonas Kairys dirbs kultūros ministru, Monika Navickienė – socialinės apsaugos ir darbo ministre.

Sveikatos apsaugos ministerijai vadovaus Arūnas Dulkys, švietimo, mokslo ir sporto – Jurgita Šiugždinienė. Teisingumo ministre dirbs Evelina Dobrovlska. Ekonomikos ir inovacijų ministerijai vadovaus Aušrinė Armonaitė, aplinkos – Simonas Gentvilas, o Vidaus reikalų ministerijai vadovaus Agnė Bilotaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)