„Po COVID-19 valdymo posėdžio planuojame pereiti į Vyriausybės posėdžio režimą, kad būtų patvirtinti sprendimai, kurie bus priimti COVID-19 komiteto posėdyje“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį informavo, kad griežtinti karantino ribojimus bei pratęsti jį iki metų pabaigos bus siūloma nuo šio trečiadienio.

Pasak ministro, bus svarstomi siūlymai parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose ir teritorijose šalia jų nustatyti didesnius prekybos ploto reikalavimus, įvesti visuotinį nuotolinį ugdymą, atsisakyti dalinio nuotolinio darbo, išskyrus kai kurias išimtis, drausti lankyti muziejus, galerijas ir organizuoti ekskursijas. Ministras taip pat žadėjo sprendimus dėl prievolės dėvėti kaukes darbo vietose visą laiką, išskyrus, kai žmogus yra vienas.

Nedelsiant griežtinti karantino ribojimus sekmadienį paragino ir prezidentas Gitanas Nausėda, po susitikimo su sveikatos apsaugos srities ekspertais.