Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai apie naują kandidatą pranešė sekmadienį, I. Šimonytė išskyrė K. Navicko politinę patirtį, gebėjimą dirbti su bendruomenėmis, dalykinę kompetenciją ir ypač Europos žaliojo kurso išmanymą.

G. Nausėda sekmadienį buvo susitikęs ir su antruoju Laisvės partijos kandidatu į susisiekimo ministrus Mariumi Skuodžiu, kurio kompetenciją ir patirtį šalies vadovas įvertino pozityviai.

I. Šimonytė į susisiekimo ir žemės ūkio ministrus anksčiau siūlė Kasparo Adomaičio ir Dalios Miniataitės kandidatūras, tačiau prezidentas jas atmetė.

Visi kiti kandidatai į ministrus šalies vadovui tiko.

Finansų ministerijos vadovo postą siūloma patikėti Gintarei Skaistei, Krašto apsaugos – Arvydui Anušauskui, Vidaus reikalų – Agnei Bilotaitei, Sveikatos apsaugos – Arūnui Dulkiui, Užsienio reikalų – Gabrieliui Landsbergiui, Socialinės apsaugos ir darbo – Monikai Navickienei, Švietimo mokslo ir sporto – Jurgitai Šiugždinienei, Energetikos – Dainiui Kreiviui, Ekonomikos ir inovacijų – Aušrinei Armonaitei, Teisingumo – Evelinai Dobrovolskai, Aplinkos apsaugos – Simonui Gentvilui, o Kultūros – Simonui Kairui.

Konstitucijoje numatyta, kad ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę bei pateikia svarstyti jos programą.

I. Šimonytė buvo paskirta lapkričio 25 dieną. Vyriausybės programą ji žada Seimui pateikti antradienį.