„K. Navicko politinė patirtis, gebėjimas dirbti su bendruomenėmis, dalykinė kompetencija ir ypač Europos žaliojo kurso išmanymas, tikiu, kad padės žemės ūkyje pasinaudoti atsirandančiomis naujomis Europos Sąjungos galimybėmis, pereiti prie aukštesnio žemės ūkio konkurencingumo ir didesnės pridėtinės vertės kūrimo“, – pranešime teigė paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė.

Jos teigimu, greta pažangių technologijų ir kitų išmanių ūkininkavimo bei verslo valdymo sprendimų – robotizavimo, dirbtinio intelekto– diegimo, reikia efektyviau suteikti paramą vidutiniams, šeimos ūkiams, didinti kaimo patrauklumą, sudarant geresnes sąlygas jauniesiems ūkininkams bei įveiklinant vietos bendruomenes.

K. Navickas – antras konservatorių pasiūlytas kandidatas į žemės ūkio ministrus. Prieš tai pasiūlytos dabartinės Žemės ūkio ministerijos kanclerės Dalios Miniataitės kandidatūrą prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį atmetė.

Dalia Miniataitė

Šalies vadovas gyrė D. Miniataitę už patirtį žemės ūkio sektoriuje, tačiau teigė iš jos tikėjęsis „ne tik veiksmų trumpuoju laikotarpiu, bet visos kadencijos laikotarpiu“, taip pat ir „žalios Lietuvos“ idėjos įgyvendinimo vizijos.

K. Navickas 2016-2018 metais dirbo aplinkos ministru premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje.

S. Skvernelis 2018 metų pabaigoje, motyvuodamas poreikiu „perkrauti“ Ministrų kabinetą, atleido K. Navicką iš pareigų kartu su švietimo ir kultūros ministrėmis – Jurgita Petrauskiene ir Liana Ruokyte-Jonsson.

K. Navickas tąkart taip pat buvo pareiškęs, kad nemato galimybės toliau dirbti su S. Skverneliu.

50-metis K. Navickas Vilniaus universitete baigęs Istorijos bakalaurą, Mykolo Romerio universitete – viešojo administravimo magistrą.

Beveik dešimtmetį jis dirbo ekspertu viešojoje įstaigoje „Baltijos aplinkos forumas“, vadovavo Regioninio aplinkos centro Centrinei ir Rytų Europai biurui Lietuvoje, o pastaruoju metu ėjo bendrovės „Vėjo projektai“ Plėtros ir inovacijų skyriaus pavaduotojo pareigas.