„Prezidentas susitiks su Sveikatos ekspertų taryba, su kurios atstovais aptars pandemijos valdymą ir karantino griežtinimo rekomendacijas“, – Eltai nurodė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.
Penktadienį interviu portalui „Delfi“ G. Nausėda neatmetė nepaprastosios padėties ir komendanto valandos įvedimo galimybės.

„Reikia svarstyti ir apie šituos dalykus, nes situacija tikrai yra prasta. Ypatingai nerimą kelia faktas, kad, nepaisant karantino sugriežtinimo ir griežtų priemonių, kurias panaudojome praeityje, rezultatas nėra geresnis ir statistika negerėja“, – sakė prezidentas.

Šalyje pastarąją savaitę buvo diagnozuojami rekordiniai COVID-19 užsikrėtimo atvejai, daugėjo mirčių.
„(...) Matydami šitą dramatišką situacijos blogėjimą, nepaisant karantino sugriežtinimo, priemonių, kurias priėmė Vyriausybė, mes sekmadienį organizuosime Sveikatos ekspertų tarybos posėdį, dedikuotą papildomų priemonių, kurias ekspertai siūlo, siekiant suvaldyti pandemijos rizikas, apsvarstymui ir rekomendacijų pateikimui“, – „Delfi“ sakė šalies vadovas.

Iš naujo karantino sąlygas ir priemones pirmadienį ketina peržiūrėti Vyriausybė COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komitete, sakė laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Griežtinti karantino sąlygas siūlo ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). NVSC siūlo numatyti ribojimus ne pirmo būtinumo prekėmis prekiaujančiuose prekybos centruose, taip pat užtikrinti, kad nuotoliniam darbui, kur įmanoma, būtų teikiamas prioritetas, įskaitant ir privatų sektorių. Be to, siūloma svarstyti galimybes vyresniųjų klasių mokinius mokyti tik nuotoliniu būdu.
Karantino režimas šalyje galioja nuo lapkričio 7 iki gruodžio 17 dienos.