„Aš visą laiką turiu gyvenime planą B. Bet, man atrodo, kad čia yra labai daug spalvų šiame procese, kurias visgi reikėtų turėti mintyje, nes čia nėra tokio žaidimo, kad tinka, netinka ar kažkas panašaus“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

„Vis dėlto Vyriausybė yra toks organas, kuris yra kolegialiai atsakingas už savo rezultatą ir, man atrodo, kad premjero prerogatyva yra pasiūlyti tokį Kabinetą, kuris yra premjero komanda ir premjerui atrodo, kad su šita komanda jis gali būti solidariai atsakingas visuomenei“, – pridūrė ji.

Paskirtoji premjerė akcentuoja, kad prezidentas gali turėti savo asmeninę nuomonę apie pateiktus kandidatus, tačiau, jos teigimu, šioje politinėje diskusijoje svarbiausia yra argumentai.

„Manau, nuomonę apie kandidatus turi visi ir tai yra normalu, ta diskusija vyksta. Bet vis dėlto poveikis kažkokiai personalinei sudėčiai, turbūt pirmiausia yra politinis ir esant tokiam politiniam poveikiui ar politinei diskusijai visą laiką yra labai svarbu argumentai“, – sakė ji.

I. Šimonytė, paklausta, kada galėtų būti parengta Vyriausybės programa, teigia, kad šis dokumentas Seimui turėtų būti pateiktas jau ateinantį antradienį.

„Aš labai tikiuosi, kad Vyriausybės programą pavyks pateikti kitą antradienį, tuomet čia nuo Seimo išminties ir pasiryžimo dirbti greičiau ar lėčiau priklauso kaip greitai programa bus apsvarstyta komitetuose ir vėliau plenariniame posėdyje“, – vylėsi I. Šmonytė.


Seimas tam turi 15 dienų, bet, manau, kad viskas įvyks greičiau. Tikėčiausi, kad maždaug per savaitę tai galėtų atsitikti po programos pateikimo“, – taip pat teigė ji.

Paskirtoji premjerė pripažįsta, kad pandemijos situacija suteikia papildomo spaudimo neieškoti sau pateisinimų, kad ilgiau ruošti programą tobulinant iki begalybės.

Ji taip pat pripažįsta, kad laikas labai svarbus ir prezidentui tvirtinat ministrų kandidatūras, tačiau teigia, kad tai, kada šalies vadovas priims galutinį nutarimą, yra tik jo paties apsisprendimas.

„Aš tikrai nesu patarėja prezidentui, kaip jam organizuoti susitikimus su kandidatais, tai kaip jau prezidentas pasirenka, taip jis ir daro “, – sakė I. Šimonytė.