Šiam klausimui numatytas ir slaptas balsavimas, tačiau nutarimo projektas dar nėra registruotas.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės–Nielsen atstovas spaudai Paulius Žeimys Delfi patvirtino, kad parlamento vadovė trečiadienį kalbėjosi su LVŽS frakcijos atstovais.

LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė trečiadienį Delfi sakė, kad su Seimo vadove sutarė, kad rytoj bus teikiama LVŽS atstovo kandidatūrą į paskutinę Seimo vicepirmininko vietą.

„Pati kaip frakcijos seniūnė šiandien kalbėjausi su Seimo pirmininke telefonu. Susitarėme, kad Seimo pirmininkė yra nusiteikusi rytoj ryte registruoti mūsų kandidatą į Seimo vicepirmininkus ir ji jį teiks“, – sakė A. Norkienė.

Aurelijus Veryga, Jonas Jarutis

Paklausta, ar yra kalbama apie LVŽS frakcijos atstovą J. Jarutį, A. Norkienė tai patvirtino.

„Taip, kadangi frakcijoje buvo diskusijos dėl to, mes turime kandidatą ir kadangi Seimo pirmininkė nusiteikusi jį teikti, mes dabar jau sakome, kad tai yra J. Jarutis“, – sakė LVŽS frakcijos seniūnė.

Pažėrė kritikos

Primename, kad iš Seimo mandato atsisakęs R. Karbauskis dėstė, kad viena ir priežasčių buvo tai, kad LVŽS negauna pozicijos Seimo valdyboje.

„Mūsų sąlygos, kaip ir buvo, taip ir tebėra tos pačios. Mes reikalaujame to, kas priklauso didžiausiai opozicinei partijai. Neatstovauti Seimo vadovybėje – tai pirmas toks atvejis Lietuvos istorijoje, kitas klausimas yra tas, kad Audito komitetas visą laiką būdavo didžiausios opozicinės partijos dispozicijoje.

Jam praėjusioje kadencijoje vadovavo Šimonytė ir mes manėme, kad tai yra pagarbos opozicijai klausimas. Bet šiai valdančiajai daugumai jokios kultūros ir tradicijų nėra. Ji turbūt mus laiko šunimis ir atitinkamai po mūsų ketvirtadienio veiksmų tai baigsis. Labai to tikiuosi“, – sakė Seimo mandato atsisakęs R. Karbauskis.

Delfi primena, kad Seimo pirmininkė šiuo metu turi 6 vicepirmininkus. Du jie iš opozicijos: Darbo partijos atstovas Andrius Mazuronis ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narys Julius Sabatauskas.