Pasak V. Tamulio, šiuo metu ligoninei jau yra išnuomotas automobilinis šaldytuvas, tikimasi, kad daugiau tokia situacija, kai nebūtų vietos mirusiesiems, nepasikartos.

„Tuo metu susidarė tokia situacija, kad ir krematoriumas buvo išėjęs iš rikiuotės, palaikų susidarė daugiau, tačiau nenorėčiau sutikti, kad jie, kaip buvo skelbiama, gulėjo ant žemės. Kad kai kurie gulėjo ant neštuvų, vežimėlių, tai taip, bet tai buvo laikina situacija“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo rajono meras.

Jo teigimu, labiausiai trūksta medikų, nes dalis jų serga arba yra saviizolicijoje.

„Kėdainių ligoninėje sergančių darbuotojų yra 30, saviizoliacijoje – 2. Pirminiame sveikatos priežiūros centre taip pat 16 sergančių, 11 – saviizoliacijoje“, – antradienį kalbėjo V. Tamulis. Jis sakė, kad dėl personalo trūkumo yra prašoma pagalbos iš kitų gydymo įstaigų.

Šiuo metu Kėdainiuose jau pereita prie visiško nuotolinio ugdymo, stiprinama kontrolė viešose ir prekybos vietose, viešajame transporte.

„Kadangi savaitgalį mes atsidūrėme pirmoje vietoje pagal sergamumą per 14 dienų, tai buvo priimti sprendimai. Švietimo veikla visose ugdymo įstaigose vykdoma nuotoliniu būdu, darželiuose paliekama po vieną budinčią grupę tiems tėvams, kurie neturės kur palikti vaikų“, – aiškina V. Tamulis.

Jo manymu, situaciją apsunkina ir tai, kad žmonės per daug atsipalaidavę.

„Reikia pripažinti, žmonės yra atsipalaidavę. Pavasarį žmonių judėjimas buvo mažesnis, galbūt savo daro artėjantis šventinis laikotarpis, prekybos centruose daug žmonių. Pastebiu, kad net savitarnos kasose ne visuose prekybos centruose yra dezinfekcinio skysčio, tokių dalykų neturėtų būti“, – sako meras.

Antradienį koronavirusu Kėdainių rajone sirgo 1 074 asmenys, 14 dienų sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekė 1744,9. Tai prasčiausias rodiklis šalyje – Lietuvos vidurkis antradienį siekė 918,7.