Teks įtikinti visuomenės dalį

Kaip po susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje sakė prezidento G. Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis, kandidatas su prezidentu aptarė svarbiausius darbus.

„Šis pokalbis buvo tikrai pakankamai išsamus ir gal šiek tiek ilgesnis, nei su kitais. Buvo aptartos įvairios Lietuvoje aktualios aplinkos apsaugos sritys. Konstatuoti ir apibendrinti susitikimą galima, kad sutapo kandidato ir prezidento vertinimai dėl poreikio Lietuvoje įtvirtinti ambicingesnius klimato kaitos tikslus. Taip pat įtvirtinti tai, kad aplinkosauga ir dėmesys klimato kaitai turi būti integruotas į visas gyvenimo sritis“, – sakė A. Bubnelis.

G. Nausėdos atstovas spaudai perdavė prezidento nuomonę, jog kandidatas turi įtikinti jį skeptiškai vertinančios visuomenės dalį.

„Prezidento vertinimu, kandidatas yra profesiškai pasiruošęs eiti šias pareigas. Tačiau taip pat labai svarbu, kad jis turi įtikinti tą visuomenės dalį, kuri šiuo metu nėra patenkinta situacija aplinkos apsaugos srityje, kad jis būtų pasirengęs eiti šias pareigas“, – po susitikimo sakė A. Bubnelis.

Į Prezidentūrą – su aplanku

Pats S. Gentvilas po susitikimo teigė, kad tiki, jog galės įgyvendinti prezidento užsibrėžtą žalios Lietuvos viziją.

„Mes labai daug aptarėme ir paties prezidento viziją dėl žalios Lietuvos, dėl prezidento strateginių prioritetų, nes kaip ir visoje Europoje, taip ir Lietuvoje, aplinkosauga tampa prioritetu“, – sakė kandidatas.

„Ambicijas diktuoja ne tik Europa, bet ir Lietuva. Mūsų prezidento nuomone Lietuva turėtų imtis žymiai ambicingesnės politikos. Viena iš užduočių dabar formuojamai Vyriausybei yra tokia, kad mes atlieptume į aplinkosaugą ir matytume ją kaip prioritetą“, – po susitikimo svarbiausius pokalbio akcentus vardijo S. Gentvilas.

Kandidatas tikino, jog visai Vyriausybei keliama užduotis nuolat kalbėtis su visuomene.

„Sutarimas yra, manau. Dėl tikslų ir ambicijų didžioji užduotis visai Vyriausybei, ne tik Aplinkos ministerijai yra diskusija su visuomene, verslo asociacijomis, žemės ūkio sektoriumi dėl šių tikslų įgyvendinimo“, – sakė kandidatas.

A. Bubnelis teigė, kad kandidatui teks įtikinti juo abejojančią visuomenės dalį.

S. Gentvilas sakė, jog savo pirmaisiais darbais tai ir padarys.

„Šiandien į prezidentūrą atsinešiau vieną žalią aplanką, kuri įteikiau prezidento komandai. Jis yra su sprendimais, kuriuos inicijuočiau pačią pirmąją savaitę. Visų pirma – dėl Žuvinto rezervato totalios apsaugos, per pirmą savaitę tai pavyktų padaryti. Taip pat dėl Punios šilo kalbėjomės kaip rezervato. Čia buvo mano aiškus atsakymas, kad vėl būtų grįžtama prie rezervato statuso sugrąžinimo visai Punios šilo teritorijai. Manau, kad per pusmetį būtų suteiktas galutinis rezervato statusas visai Punios šilo teritorijai“, – sakė S. Gentvilas, paklaustas, kaip ruošiasi įtikinti minėtus žmones.

Tvirtins ne visus

Delfi primena, kad G. Nausėda susitiko jau su 7 kandidatais į ministrus iš 14.

Iki antradienio šalies vadovas jau buvo susitikęs su kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene, į ekonomikos ir inovacijų ministres siūloma Laisvės partijos lydere Aušrine Armonaite, pretendentu į sveikatos apsaugos ministrus, nepartiniu buvusiu valstybės kontrolieriumi Arūnu Dulkiu, Laisvės partijos į teisingumo ministres teikiama Evelina Dobrovolska ir į susisiekimo ministrus – Kasparu Adomaičiu, Liberalų sąjūdžio kandidatu į kultūros ministrus Simonu Kairiu bei konservatorių kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickienė.

Prieš susitikimus su prezidentu, su kandidatais pokalbius rengė ir šalies vadovo patarėjai.

G. Nausėda praėjusią savaitę teigė, kad ne visi paskirtosios premjerės I. Šimonytės pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.