„Aš matau, kad šios Vyriausybės kandidatams reikalavimų kartelė yra kur kas aukštesnė, negu buvo visoms ankstesnėms pastarojo meto Vyriausybėms.

Matyt, tai nėra blogai, tai yra gerai. Tiesiog tikimasi iš tų žmonių daugiau“, – LRT radijui sakė A. Armonaitė pabrėždama, kad tikisi, jog Laisvės partijai nebereikės ieškoti, kuo pakeisti jau pasiūlytų kandidatų.

„Laukiame prezidento žodžio. Aš tikiuosi, aišku, kad nereikės iš naujo sąrašo atidaryti“, – turėdama galvoje sąrašą, iš kurio buvo atrinkti Laisvės partijos kandidatai į ministrus, teigė A. Armonaitė. Kaip tikino politikė, kandidatai į Laisvės partijai tekusias ministerijas buvo atrinkti daugiau nei iš 10 žmonių sąrašo.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį su paskirtąja premjere I. Šimonyte susitinka aptarti jos pateiktus kandidatus į ministrus. Prezidentas pastarąją savaitę užsiminė, kad ne visi pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.

Prezidentūra po vykusių susitikimų sukritikavo Laisvės partijos deleguojamą kandidatę į teisingumo ministres Eveliną Dobrovolską ir į susisiekimo ministrus siūlomą Kasparą Adomaitį.