Planuojama, kad valstybės vadovas bendraus su konservatorių kandidate į švietimo, mokslo ir sporto ministres Jurgita Šiugždiniene, kandidatu į sveikatos apsaugos ministrus Arūnu Dulkiu ir Laisvės partijos pirmininke Aušrine Armonaite, pasiūlyta vadovauti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai.

„Prezidentas su kandidatais į ministrus kalbėsis apie prioritetinius klausimus ministerijų kuruojamose srityje“, – BNS sakė valstybės vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Praėjusią savaitę prezidentas susitiko su kandidate į teisingumo ministres Evelina Dobrovolska, kandidatu į susisiekimo ministrus – Kasparu Adomaičiu, į kultūros ministrus siūlomu Simonu Kairiu ir kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickienė.

Prieš susitikimus su prezidentu, su kandidatais pokalbius rengė ir šalies vadovo patarėjai.

Penktadienį lankydamasis Alytuje G. Nausėda žurnalistams sakė, kad ne visi paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.

„Pasakysiu tik tiek, kad visa savo apimtimi, jau dabar matau, kad jis patvirtintas nebus“, – žurnalistams penktadienį sakė šalies vadovas.

Jis neatskleidė, kurios kandidatūros gali būti atmestos.