V. Valkiūnas, pasisakydamas Seimo salėje, sukėlė diskusijų audrą. Jis ne tik rėžė daugelį papiktinusią frazę apie homoseksualius asmenis, bet ir vos priėjęs prie tribūnos pradėjo ją dezinfekuoti.

„Reikia dezinfekuoti, nes sakė, vandens gerti negalima, o kur tie dezinfektoriai? Nėra. Bedarbių krūva Lietuvoje, kas dezinfekuoja – nėra. Čia ta zaraza ir sklinda“, – purkšdamas Seimo tribūną ir mikrofonus dezinfekciniu skysčiu kalbėjo Seimo narys V. Valkiūnas.

„Norėjau parodyti, kaip nekompetetingai dirbama šito viruso atveju. Po kiekvieno pasisakymo turi būti dezinfekuota tribūna, nes rizika didelė. Nežinoma, kas gali būti užsikrėtęs“, – savo veiksmus Seimo salėje paaiškino V. Valkiūnas.

Viešėdamas laidoje „Jūs rimtai?“ jis tvirtino, kad Seimas turi būti itin budrus ir turi būti net atskiras žmogus tam, kad viską stebėtų ir viską dezinfekuotų.

„Atsainiai žiūrima į virusą. Daug kalbama, bet mažai daroma“, – Seimo darbą pandemijos akivaizdoje vertino V. Valkiūnas.

Skandalingą frazę apie homoseksualius asmenis V. Valkiūnas pasakė kritikuodamas Ingridos Šimonytės kandidatūrą į premjero postą. Kritikos jai jis negailėjo ir viešėdamas „Delfi“ laidoje. Kaip jis pats kalbėjo, I. Šimonytė Mišrioje Seimo narių grupėje prisistatymui sugaišo vos pusvalandį.

„Atėjo ir su tokia nepagarba išbėgo, – tvirtino V. Valkiūnas. – Suprantu, kad yra tokių žmonių, ... jiems tas subtilumas, žmogiškumas... Kažkaip nelabai jie spėja tą pagaut.“

Paklausus, ar V. Valkiūnas nemano, kad dėl siaučiančios pandemijos reikia trumpinti susitikimų laiką ir vengti kuo ilgesnio kontakto, šis pridūrė: „Greitai daryti, tai bus serialas nedažiūrėtas ir kiaušinienė nedakepta (Seimo nario kalba netaisyta – Delfi)“.

Laidoje su V. Valkiūnu buvo aptartas ir galimų ministrų sąrašas. Seimo narys neįvardijo nė vienos pavardės, tačiau tvirtino, kad, jo nuomone, ne visi galimi ministrai turi visiškai nesuteptą praeitį.

„Kaip sakoma, dar išgeriantį privačioje kompanijoje imtų, jei žinomi tie išgėrimo ar neišgėrimo elgesio modeliai, bet vagį – niekada, – komentuodamas galimų ministrų sąrašą kalbėjo V. Valkiūnas. – Senaites vagiui nėra.“

„Blogiausi bruožai, kad kažką kombinavo, vogė ir, kaip sakoma, buvo pagautas“, – kalbėjo V. Valkiūnas. Tiesa, paprašytas konkrečiai įvardyti, apie kokius kandidatus jis kalba įvardydamas žodį „vagis“, Seimo narys kalbėjo abstrakčiai. „Nieko konkrečiai. Ir ministrai, ir komitetų pirmininkai yra su kažkokiais šleifais vagystės“, – kalbėjo V. Valkiūnas.

Laidoje V. Valkiūnas taip pat sulaukė klausimo, kodėl į savo patarėjų gretas nusprendė pasikviesti rinkimuose nesėkmingai dalyvavusią Nendrę Černiauskienę, kurią daugelis debatus stebėjusių žiūrovų gali prisiminti kaip kandidatę, į debatus atsinešusią lazdą, o tiksliau – krivulę.

„Kol kas bandomasis laikotarpis, – teigė V. Valkiūnas, bet pridūrė, kad Seimo patarėjų komandose ir reikia aktyvių žmonių. – Reikia aktyvių žmonių, su gyvenimiška patirtimi, kurie būtų kažko gyvenime pasiekę ir būtų sąžiningi.“

Laidoje „Jūs rimtai?“ V. Valkiūnas teigė, kad Seimo darbų pradžią galėtų vertinti penketu ir vylėsi, kad jei labai pasiseks, po kelerių metų galbūt būtų galima pasiekti ir aštuonetą. Visas pokalbis – laidos įraše.