R. Mažeika atkreipė dėmesį ir į grėsmingą nėščiųjų situaciją.

„Visų būklės yra rimtos, yra patvirtinti labai sudėtingi plaučių uždegimai, apėmę visus plaučius. Taigi situacija tikrai yra rimta. Suprantu, kad visuomenė norėtų girdėti kažkokias geras naujienas, bet nesakyti tiesos šiandien nebegalime. Artėjame prie ribos, kada ligoninės bus perkrautos“, – perspėjo ligoninės vadovas.

Jo teigimu, iš viso Respublikinėje Šiaulių ligoninėje jau gimdė 8 koronavirusu užsikrėtusios nėščiosios.

„Skaičius yra tikrai didelis. Keletui iš jų bei naujagimių buvo gelbėjamos gyvybės. Taro nėščiųjų yra didelis sergamumas COVID–19 liga. Yra nemaža dalis pasveikusių, tačiau pasaulio ekspertai dar neturi informacijos, kokias pasekmes turės COVID–19 liga ateityje naujagimiams ir vaikams“, – pabrėžė R. Mažeika.

Nemažai koronavirusu sergančių nėščiųjų, taip pat atkreipė dėmesį medikas, patiria persileidimus.

„Šiais pavyzdžiais noriu pasakyti, kad jauni žmonės, kurie galvoja, jog jie neserga, kad serga besimptomėmis formomis – ne visai taip yra. Jaunimas turi labai rimtai žiūrėti į šią ligą ir viruso plitimą“, – akcentavo Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius, pažymėjęs, kad visi gydytojai, kiek įmanoma, yra mobilizuoti, o visos Telšių ir Šiaulių ligoninės yra atidariusios koronaviruso pacientams skirtus skyrius, kurie jau yra užimti daugiau nei 80 proc.

„Mes esame labai arti perkrovimo, labai. Visuomenė turėtų įsiklausyti į tą situaciją“, – pridūrė R. Mažeika.