Kaip pranešė LSMU Kauno klinikos, organizuojančios šių pacientų gydymą regione, daugiausiai, 163 pacientai, gydomi LSMU Kauno ligoninėje, o Marijampolės ir Jurbarko ligoninėse COVID-19 pacientų buvo gydoma keliais daugiau, nei jiems numatyta lovų.

Marijampolės ir Kėdainių ligoninėse užimtos visos COVID-19 pacientams numatytos reanimacijos lovos, atitinkamai keturios ir dvi.

„Pastarosiomis dienomis regione daugėja COVID-19 pacientų. Taip pat tų, kurie gydomi reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose, daliai jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Kauno regiono medikai dirba labai sunkiai, kad būtų užtikrinama pagalba COVID-19 pacientams bei kartu išsaugotas planinių paslaugų teikimas pacientams, kurie į ligoninę atvyksta dėl kitų sveikatos problemų“, – sako Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Pasak jo, vis dėlto ligoninėms tenka mažinti planinių paslaugų apimtis.

Šiuo metu Kauno regione yra septynios gydymo įstaigos su skyriais, skirtais gydyti COVID-19 liga sergančius pacientus: LSMU Kauno ligoninė, Kauno klinikos, Marijampolės, Kėdainių, Jurbarko, Jonavos ir Prienų ligoninės.

Pasak Kauno klinikų, Kauno regione daugėjant hospitalizuotų COVID-19 pacientų, ligoninėse proporcingai įsteigiama daugiau jiems skirtų lovų.

Kauno klinikose gydomi 23 COVID-19 pacientai, tarp jų – 13 sunkiausios būklės ligonių iš viso regiono. Devyniems iš jų atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija, o dviem – ekstrakorporinė membraninė oksigenacija (EKMO), taikoma patiems sunkiausiems pacientams.

Du COVID-19 liga sergantys vaikai gydomi Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriuje.

Penktadienio duomenimis, Lietuvos ligoninėse gydomi 1776 COVID-19 pacientai, 126 iš jų – reanimacijoje.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 56 tūkst. 95 asmenys, 41 tūkst. 897 – tebeserga, 13 tūkst. 514 – pasveiko.

Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 471 žmogus, dėl kitų priežasčių – 213 užsikrėtusiųjų.