Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, G. Jonauskas 2015–2019 metais pasisavino didžiąją dalį asociacijoms ir sporto klubui fizinių bei juridinių asmenų skirtos paramos ir siekdamas tai nuslėpti paslėpė apskaitos dokumentus.

Pasak prokuratūros, rėmėjų lėšos buvo pervedamos į asociacijų ir sporto klubo banko sąskaitas ar duodamos grynaisiais. Manoma, kad G. Jonauskas gautų grynųjų pinigų į įstaigų kasas ir banko sąskaitas neįnešė ir jų nepanaudojo asociacijų ar sporto klubo veikloje.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad vadovas iš banko sąskaitų atlikdavo pavedimus ir banko kortele atsiskaitydavo už su įstaigų veikla nesusijusias prekes ir paslaugas.

Teisėsaugos teigimu, per 2014-2019 metus kaltinamasis galėjo pasisavinti svetimo turto už daugiau kaip 888 tūkst. eurų.

Taip pat nustatyta, kad siekdamas išvengti mokesčių G. Jonauskas pastaruosius penkerius metus Valstybinei mokesčių inspekcijai teikė neteisingus duomenis apie asociacijų ir sporto klubo turtą bei pelną ir taip į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 12 tūkst. eurų mokesčių.

Pagal viešai prieinamus duomenis, G. Jonauskas vadovauja Neįgaliųjų rekreacijos ir sporto asociacijai „Klaipėdos kentauras“, Lietuvos neįgaliųjų rekreacijos asociacijai „Dezironas“ ir Lietuvos neįgaliųjų biliardo asociacijai.

Baudžiamąją bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.