P. Saudargas socialiniame tinkle svarstė, galbūt Seimo narys į posėdžių salę galėtų ateiti net ir su specialiu kombinezonu.

„Klausimas, kurį privalome išspręsti nepriklausomai nuo nuotolinio darbo įteisinimo, yra Seimo narių konstitucinė teisė dalyvauti posėdžiuose ir balsavimuose. Ar gali operacijų komisijos vadas, nustatinėjantis, kiek metrų atstumu galima išvesti pavedžioti augintinį izoliacijoje esančiam asmeniui, savo nutarimu atimti tokias konstitucines teises iš Seimo narių?

Rytoj planuojame nuotolinį susitikimą su NVSC ir kitais ekspertais ir po jo greičiausiai kreipsimės į Aurelijų Verygą dėl tokios teisės reglamentavimo. T. y. pavyzdžiui, ar negalėtų izoliacijoje esantis Seimo narys balsuoti plenarinėje Seimo salėje apsivilkęs specialų kombinezoną (čia šiek tiek šaržuoju, gal užtektų geros (apibrėžtų parametrų) kaukės ar respiratoriaus ir pirštinių)?“ – klausimą kėlė parlamentaras.

Konservatorius rašė, kad būtent taip dirba tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais dirba medikai.

„T. y. juk medikai, turintys tiesioginį kontaktą su sergančiaisiais COVID–19, dėvi specialius kombinezonus ir po to izoliuotis neturi, nes laikoma, kad kontaktas, naudojant tam tikras spec. priemones, yra saugus.“, – rašė jis.

„Vadinasi, įvertinant darbo plenarinėje Seimo salėje specifiką galėtų būti nustatyti specialūs saugumo reikalavimai, kuriuos išpildžius izoliacijoje esantis ar net teigiamą testą gavęs Seimo narys galėtų dalyvauti balsavimuose. Galima būtų net įrengti už atskiros pertvaros tokiam balsavimui skirtas darbo vietas.

Juk papildomai tokios balsavimo vietos įrengtos prie šoninių mikrofonų, nors jų poreikis ten abejotinas. Manau, tikrai galima būtų labai greitai jas perkelti į vieną saugų kampą, kur savo valią, nekeldami grėsmės aplinkiniams, galėtų vykdyti izoliacijoje esantys Seimo nariai. Taip, jei tik būtų gera operacijų komisijos vadovo valia, mes labai greitai išspręstume Seimo darbo komplikacijas“, – aiškino P. Saudargas.

Delfi primena, kad saviizoliacijoje šiuo metu yra visa valdančioji Liberalų sąjūdžio frakcija, koronavirusas patvirtintas Juozui Varkaliui, Viktorijai Čmilytei–Nielsen, Viktorui Pranckiečiui, Vytautui Juozapaičiui ir Andriui Kupčinskui.

Negana to, Seimo valdyba ir toliau ruošiasi pateikti naują nuotolinio parlamento darbo projektą.

„Valdyboje greta eilinių („biurokratinių“) klausimų toliau svarstėme dėl pilnai nuotolinio Seimo darbo įteisinimo. Aptarėme ekspertų darbo grupės pateiktus tarpinius rezultatus. Tikrai matau šviesą tunelio gale. Pilnai variantus pristatysime, kai jie taps bent kiek oficialiau patvirtinti“, – anonsavo P. Saudargas.