Vyriausybė apsisprendė, kad nuo gruodžio 10 dienos muziejuose ir galerijose galės lankytis ne daugiau nei 2 asmenų grupės. Anot ministro pirmininko, šios sąlygos gali būti keičiamos, jei epidemiologinė situacija šalyje negerės.

„Yra priimta sąlyga, kad šis sušvelninimas – leidimas vienos šeimos nariams aplankyti muziejus – įsigaliotų tik nuo gruodžio 10 dienos. Jei matysime, kad situacija kardinaliai negerėja, tas punktas tiesiog neįsigalios. (…) Jei tuo metu matysime, kad situacija leidžia ir kažkiek galime grįžti į socialinį gyvenimą, muziejai bus pirma tokia vieta“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras vėl sulaukė klausimo apie komendanto valandą. Anot jo, tai galėtų įvykti tik šalyje įvedus nepaprastąją padėtį, o tai padaryti gali tik Seimas.

Anot S. Skvernelio, jei situacija negerės, teks imtis griežtesnių reikalavimų.

„Kol kas mes tikimės ir laukiame, nebeturime eksponentinio augimo atvejų. Tikimės, kad šios savaitės skaičiai turėtų parodyti tendencijas, ar karantino priemonės davė aiškių rezultatų.

Tada reikės galvoti apie papildomas priemones, kurios leis sumažinti mūsų mobilumą, išlaikyti socialinę distanciją, mažinti mūsų bendravimą ir lankymąsi viešose vietose“, – teigė S. Skvernelis ir pridūrė besitikintis, kad nereikės jų įvesti.