Pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, tikimasi sulaukti atsakymų dėl ribojimų ir reikalavimų, kurie yra keliami piliečiams, tarp jų ir Seimo nariams.

„Mes turime kelis klausimus, kuriuos būtų būtina išsiaiškinti, – dėl testavimo tvarkos, dėl saviizoliacijos, dėl jos trukmės", – Seimo valdybos posėdyje sakė parlamento pirmininkė.

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas norėtų išsiaiškinti, kaip turėtų būti užtikrinta saviizoliacijoje esančių Seimo narių teisė dalyvauti posėdžiuose ir teisė balsuoti.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma mano, kad neatidėliotinai turi būti išspręstas klausimas dėl konstitucinės teisės užtikrinimo – balsavimo galimybės izoliacijoje esantiems Seimo nariams. „Manau, kad nėra jokių konstitucinių galimybių tokiu atveju apriboti Seimo nariui tą teisę", – sakė J. Razma.

Jo nuomone, laikinai ministro pareigas einančiam A. Verygai Seimo valdyba turėtų pasiūlyti padaryti tvarkos, reglamentuojančios epidemiologinės situacijos valdymą, pakeitimus.

„Jei ta situacija nebus sprendžiama, tai palieka pavojų, kad bet kuris žmogus, bet kuris Seimo narys gali gauti tokią informaciją, kad jūs privalote izoliuotis, o po to aiškintis dieną, dvi ar tris, dėl kokios priežasties ir koks to pagrindas. Manau, kad rytoj reikėtų kelti tą klausimą kalbantis su NVSC atstovais", – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ketvirtadienį Seimo valdyba planuoja surengti du posėdžius. Vieną planuojama skirti pokalbiui su A. Veryga ir NVSC atstovais, o kitą – nuotolinio Seimo darbo įteisinimui.