I. Šimonytė finansų ministre dirbo būtent A. Kubiliaus vadovaujamoje Vyriausybėje. Politikas teigė, jog abiem teko praeiti tikrą krizių valdymo mokyklą.

„Nežinau ar ji iš manęs išmoko, manau, kad aš iš jos daug išmokau. Galiu dar kartą pakartoti ne tik kaip mandagų pagyrimą, bet kaip racionalų situacijos įvertinimą. Manau, kad Lietuvai labai pasisekė šiuo metu, kad I. Šimonytė tampa ministre pirmininke. Ne tik todėl, kad sunkus metas, mums su Ingrida yra tekę praeiti visą krizių valdymo mokyklą“, – sakė A. Kubilius.

Ingrida Šimonytė ir Andrius Kubilius

Politikas laidoje kalbėjo, kad būtent naujosios premjerės savybės padės jai įveikti šiuos iššūkius.

„Bet ir todėl, kad Ingrida turi tokių savybių, kurios retai pasitaiko. Tokios lyderystės Vyriausybėje Lietuvai labai ilgą laiką stigo. Labai stipri profesinė kvalifikacija, gilus intelektinis reikalų pažinimas. Ir labai žmogiškas ir natūralus buvimas tiek premjero poste, tiek bet kokiose kitose pozicijoje. Ingrida turi unikalią savybę būti visiškai natūralia, ten nerasi jokio falšo“, – aiškino A. Kubilius.

Tėvynės sąjungos atstovas A. Kubilius teigė, kad nors Lietuvai pasisekė dėl premjerės, nebūtinai pasisekė I. Šimonytei.

Andrius Kubilius

„Lietuvai labai pasisekė , bet nežinau ar I. Šimonytei pasisekė tapti premjere tokiu metu. Manau, kad ji aktyviai susitvarkys su visais iššūkiais ir manau, kad ne tik krizės laikotarpiu ji labai tinkama būti Vyriausybės vadove, bet ir imtis tų darbų po krizės, kurių Lietuvai reikia“, – Žinių radijo laidoje sakė A. Kubilius.

Delfi primena, kad antradienį Seime I. Šimonytės kandidatūrą į premjeres buvo patvirtinta 62 balsais už, 10 balsų prieš ir 41 Seimo nariui susilaikius.