„Abiem projekto straipsniams nepritarus, iniciatoriai turės iš naujo galvoti, ką daryti“,- reziumavo Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Seimui nepavyko priimti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto patobulintų Statuto pataisų, numatančių, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją, kai kyla pavojus žmonių sveikatai ir (arba) gyvybei, Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdis gali būti organizuojamas taip, kad Seimo nariai nuotoliniu būdu realiuoju laiku elektroninių ryšių priemonėmis, užtikrinant Seimo nario tapatybės nustatymą, galėtų dalyvauti diskusijoje visais svarstomais klausimais, žodžiu ir raštu pateikti pasiūlymus, pastabas, pataisas, Seimo posėdžiuose klausti pranešėjų ir papildomų pranešėjų; skelbti pareiškimus, sakyti replikas, kalbėti dėl balsavimo motyvų, teikti pasiūlymus dėl posėdžio vedimo tvarkos, procedūros. Ši nuostata būtų netaikoma uždariems Seimo posėdžiams.

ELTA primena, kad pristatydamas projektą, Seimo narys Andrius Vyšniauskas sakė, kad jį priėmus būtų užtikrinta galimybė Seimo nariams dalyvauti diskusijose nuotoliniu būdu. Jis taip pat pažymėjo, kad nuotolinio balsavimo įteisinimas reikalauja kitų sprendimų, ir tokios sistemos įdiegimas gali užtrukti. „Apie balsavimą nekalbama, kalbama tik apie diskusijas“, – pažymėjo A. Vyšniauskas.

Šiuo metu Seimo statute parlamentarui tokia galimybė nenumatyta.