Pokalbio metu prezidentas informavo S. Cichanouskają apie neseniai priimtą ES sprendimą dėl sankcijų išplėtimo Baltarusijos režimui, įtraukiant institucijas, bendroves ir verslininkus. Šalies vadovas pažymėjo, kad S. Cichanouskajos susitikimai su ES institucijų, ES šalių ir kitų tarptautinių organizacijų vadovais, raginant palaikyti demokratinių permainų siekiančią visuomenę Baltarusijoje, yra ypač svarbūs demokratinei šalies ateičiai.

Lietuva aktyviai remia Baltarusijos pilietinę visuomenę, kovojančią už demokratines vertybes ir žmogaus teises. Matome, kad esama situacija nesikeičia. Deja, ir toliau režimas brutaliai susidoroja su taikiai protestuojančiais piliečiais, prieš kelias savaites ypač žiauriai buvo nužudytas jaunas protestuotojas Ramanas Bandarenka. ES sprendimas išplėsti sankcijas įtraukiant institucijas ir bendroves, kurios prisideda prie vykdomų represijų bei finansiškai remia režimą, yra teisingas žingsnis, kurį raginame kuo greičiau įgyvendinti“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas patikino S. Cichanouskają, kad Lietuva visada aktyviai kels Baltarusijos žmonių teisių klausimus tarptautinėje politikoje, pasisakys už baltarusių tautos teisę laisvai išsirinkti savo valdžios atstovus sąžininguose rinkimuose.

„Mūsų parama baltarusių tautai, jos laisvės kovai kyla iš patirties ir skaudžių istorinių pamokų. Padėti Baltarusijos pilietinei visuomenei yra mūsų moralinė pareiga, juk kažkada buvome viena valstybė, dalijomės bendra istorija“, – pridūrė prezidentas.