Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Algirdas Sysas BNS patvirtino, kad balsuojant dėl I. Šimonytės frakcija susilaikys, bet dalis narų gali balsavime nedalyvauti.

Antradienį iš Seimo žadantis pasitraukti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad frakcija balsuos vieningai prieš I. Šimonytės kandidatūrą.

„Mūsų frakcija, aš labai tikiuosi, visa balsuos prieš, nes tai labai normalus opozicijos žingsnis. Už kitas (opozicines) frakcijas negaliu pasakyti, jos šiandien ryte spręs, būtų labai logiška, kad balsuotų „prieš“, – antradienį LRT radijui sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, „jei iš opozicijos niekas nebalsuotų už I. Šimonytę, beviltiška, kad ji būtų patvirtinta kandidate į premjeres“.

„Valstiečių“ lyderis tikino, kad šis sprendimas nėra susijęs su nesutarimais Seime dėl parlamento vadovybės formavimo, „valstiečiams“ likus be Seimo pirmininko pavaduotojo posto.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjero pareigas siūlo centro dešinės koalicija, kurią sudaro konservatoriai, liberalai ir Laisvės partija. Jie Seime turi 73 mandatus iš 141. Visa valdančioji Liberalų sąjūdžio frakcija dėl kontakto su koronavirusu yra izoliacijoje.

Nutarimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai priimamas paprasta balsų dauguma atviru balsavimu.