„Buvo bendrauta su Seimo kanceliarija ir jiems vakar buvo išsiųstas raštas, ką reikėtų padaryti, kokių priemonių reikėtų imtis, kad ligos plitimas Seime būtų suvaldytas“, – Eltą informavo NVSC Vilniaus departamento specialistė Austina Vžesniauskaitė.

NVSC specialistės teigimu, Seimo kanceliarijai buvo ne tik nurodyta laikytis bendrų prevencijos priemonių, tačiau ir nurodytos rekomendacijos, kaip būtų galima toliau organizuoti Seimo darbą.

„Mes siūlome jiems dirbti nuotoliniu būdu. Jei nėra galimybės, tai posėdžius organizuoti nuotoliniu būdu, prailginti balsavimo laiką, kad Seimo nariai ateitų į salę tik balsuoti ir išlaikytų saugius atstumus, dėvėtų asmenines apsaugos priemones, laikytųsi ir visų bendrų prevencijos priemonių“, – rekomendacijas įvardino ji.

A . Vžesniauskaitė taip pat akcentuoja, kad Seimo kanceliarijai NVSC specialistai rekomendavo maksimaliai riboti ir žurnalistų patekimą į Seimą. Jos teigimu, taip pat buvo akcentuotas poreikis uždaryti bendras poilsio zonas.

„Seimo kanceliarijai maksimaliai reikėtų apriboti ir žiniasklaidos patekimą į Seimo rūmus. Žiniasklaidos atstovams turėtų būti sudarytos galimybės, kad būtų galima interviu klausimus užduoti lauke. Taip pat buvo kalbėta apie tai, kad reikėtų uždaryti poilsio zonas“ , – akcentavo ji.

NVSC specialistės teigimu, Seimo nariams buvo rekomenduota ir užtikrinti profilaktinį Seimo narių ir kanceliarijos darbuotojų testavimą.

A. Vžesniauskaitė Eltą informavo ir apie pirmadienį parlamentarams organizuojamus saugaus elgesio Seime mokymus.

„Kiek žinau, pirmadienį bus organizuojami nuotoliniai mokymai Seimo nariams ir Seimo kanceliarijos darbuotojams, kaip reikėtų elgtis. Trumpus mokymus organizuos NVSC“, – sakė A. Vžesniauskaitė.

Ji taip pat teigia kol kas neturinti duomenų, kad NVSC specialistai Seime būtų užfiksavę kokius nors pažeidimus. Visgi A. Vžesniauskaitė atkreipia dėmesį, kad kol kas NVSC nėra gavęs pilnos informacijos, pirmadienį laukiama Seimo kanceliarijos patikslinimo.