Vėjas taip pat dar numatomas nestiprus, pūs iš pietvakarių. Deja, antroje dienos pusėje situacija ims keistis. Iš vakarų artės Atlanto ciklono genamas šiltasis atmosferos frontas. Pradės didėti debesuotumas. Pirmiausia apniuks vakariniuose šalies rajonuose. Ten, į vakarą, jau sulauksime kritulių. Ims stiprėti pietvakarių vėjas, kurio gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sieks 15-20 m/s.

Temperatūra šiandien didžiojoje šalies dalyje bus tarp 3-5 laipsnių šilumos. Truputį didesnės, apie 6-8 laipsnių šilumos sulauks tik pajūrio gyventojai.

Sekmadienio naktį frontas tęs kelionę per šalį. Krituliai numatomi visoje šalyje. Vakarinėje pusėje daugiausia vyraus lietus, o štai rytinėje - sniegas, šlapdriba, pereinanti į lietų. Ūžaus smarkokas pietvakarių, vakarų krypties vėjas, kurio gūsiai vietomis sieks 15-20, o pajūryje ir 22 m/s. Neigiama, iki 1 laipsnio šalčio temperatūra dar numatoma šalies rytuose, o kitur jau bus teigiama, pajūryje ir 5 laipsnius siekianti temperatūra.

Sekmadienio dieną dangumi greitai plauks drėgmės kupini, žemi debesys. Iš jų daug kur palis. Smarkokas vėjas toliau pūs iš pietvakarių, vakarų. Vietomis gūsiai sieks 15-20 m/s. Temperatūra kils iki 5-10 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)