Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS sakė, kad Baltijos šalys koordinuotai sąrašą papildė 28 pavardėmis, siekiant išlaikyti spaudimą Aliaksandro Lukašenkos režimui.

„Koordinuojant su latviais ir estais priėmėme sprendimą išplėsti nacionalines sankcijas“, – teigė ministras.

„Dirbame dviem takais – europiniu ir nacionaliniu. Matome, kad situacija nesikeičia, nueinantis režimas bruka naują realybę, kuri tikrai nėra perspektyvi, ir turime išlaikyti spaudimą“, – teigė L. Linkevičius.

Ministro teigimu, Baltijos šalių „juodajame sąraše“ jau yra daugiau kaip pusantro šimto žmonių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą, Latviją ir Estiją. Europos Sąjungos sankcijos įvestos 59 asmenims, jos apima draudimą atvykti ir turto įšaldymą.

L. Linkevičiaus teigimu, sankcijos Baltarusijos informacijos ir sporto ministrams įtrauktos reaguojant į interneto suvaržymus ir režimą kritikuojančių sportininkų persekiojimą.

„Sąraše yra informacijos ir sporto ministrai. Informacijos ministras susijęs su interneto ribojimais, sporto ministras atsakingas dėl sporto visuomenės terorizavimo. Jame taip pat yra papildomai milicijos pareigūnų, įskaitant tuos, kurie dalyvavimo smurto akcijose“, – teigė ministras.