„Mūsų sąlygos, kaip ir buvo, taip ir tebėra tos pačios. Mes reikalaujame to, kas priklauso didžiausiai opozicinei partijai. Neatstovauti Seimo vadovybėje – tai pirmas toks atvejis Lietuvos istorijoje, kitas klausimas yra tas, kad Audito komitetas visą laiką būdavo didžiausios opozicinės partijos dispozicijoje.

Jam praėjusioje kadencijoje vadovavo Šimonytė ir mes manėme, kad tai yra pagarbos opozicijai klausimas. Bet šiai valdančiajai daugumai jokios kultūros ir tradicijų nėra. Ji turbūt mus laiko šunimis ir atitinkamai po mūsų ketvirtadienio veiksmų tai baigsis. Labai to tikiuosi“, – sako R. Karbauskis.

Paklausus, ar negalvojama apie Rimos Baškienės kandidatūrą į Seimo vicepirmininkus, pašnekovas tik pakartojo, kad Aušrinė Norkienė turėjo absoliutų palaikymą.

„Frakcija priima sprendimus kartu balsuodama ir Aušrinė Norkienė turėjo absoliutų palaikymą“, – atsakė R. Karbauskis. „Kalbėti apie kitus kandidatus nėra pagrindo, nes sprendimai jau priimti.“

Sprendimo nekeis

Paklausus, ar visgi pakeistų sprendimą, jeigu valdantieji pasiūlytų reikalaujamus postus, politikas tikino, kad sprendimo vis tiek jau niekas nepakeis.

Ramūnas Karbauskis

„Aš jį darau bet kokiu atveju, nes visa tai, kas vyksta Seime, nesibaigs. Dabar iš mūsų buvo pasityčiota, o tikriau buvo pasityčiota iš mūsų rinkėjų, mes tikrai nesitikėjome tokių patyčių, nes mes patys balsavome ir už Seimo pirmininkę, tikrai nedarome jokių problemų formuojant šią valdančiąją daugumą.

O grįžtant prie situacijos dėl mano paties sprendimo, tai nejaugi aš kiekvieną ketvirtadienį turėsiu atsistatydinti? Bus vėl kita situacija ir jie sakys, kad vėl Karbauskis trukdo jiems gyventi, kvėpuoti ir daryti gerus darbus. Tegul daro tuos gerus darbus. Aš, kaip partijos pirmininkas, turiu daug kitų darbų“, – tikino R. Karbauskis.

„Tie, kas mane pažįsta, žino, kad darau tai, ką pasakau“, – pridūrė politikas.

Karbauskis: pralošti aš moku

Paprašytas pakomentuoti kai kurias viešumoje sklandančias nuomones, kad R. Karbauskis nemoka pralaimėti, politikas tikino, kad pralaimėti tikrai moka.

„Kažkaip gal ir išeina išmokti pralaimėti. Aš nuo vaikystės žaidžiau šaškėmis ir pralošti aš moku. Kiekvienas šaškininkas, šachmatininkas ar bet kitoje srityje sportuojantis žmogus negali nemokėti pralošti.

Norėti išlošti ir galėti pralošti yra du skirtingi dalykai. Kiekvienas kažką darantis žmogus nori išlošti, bet jeigu nepavyksta, darai toliau kažką, kad pavyktų“, – laidoje Delfi diena sakė valstiečių lyderis R. Karbauskis.

Karbauskis: iš būsimos premjerės negirdėjome nei vieno pasiūlymo dėl koronaviruso valdymo krizės

Valstiečiai taip pat buvo sulaukę nemažai kritikos dėl to, kad neva pavėlavo imtis griežtesnių priemonių dėl koronaviruso, o pagrindinė priežastis buvo būtent rinkimai.

„Aš labai noriu pamatyti, ką ši valdžia padarys kitaip. Ir aš galiu derėtis, kad nieko nepadarys kitaip. Mes padarėme viską, kaip reikėjo ir ką galėjome, o šitoje situacijoje, kadangi mes neturime uždarytos šalies, turime viruso dalijimąsi tarp bendruomenių. Neišvengiamai yra taip, kaip yra. Jeigu kas nors pasakys, kad žino, kaip padaryti kitaip, tegul pasako.

Ramūnas Karbauskis

Nieko iš naujos valdžios ar būsimos premjerės negirdėjome nei vieno pasiūlymo, kaip ji keis situaciją. Komunikuoti kitaip? Ką reiškia komunikuoti kitaip? Ne ministras, o premjerė pasakos apie tai, kiek yra susirgimų – tai nieko nepakeis. Jeigu jie norės įvesti nepaprastąją padėti, komendanto valandą, tai aš manau, kad ši valdžia to nedarys, nes tai nieko nepakeis, tik dar pablogins situaciją. Jeigu jie pradės mažinti draudimus koronaviruso krizės metu, tai blogins situaciją, todėl jie nieko nedarys“, – laidoje sako R. Karbauskis.

Paklausus, ar reikėtų griežtinti situaciją, pašnekovas tikinio, kad uždaryti prekybos tinklų ar parduotuvių tikrai niekas neplanuoja.

„Manau, kad mes neturėtume bandyti uždaryti tų prekybos tinklų, parduotuvių ir panašai, nes tai situacijos nepagerins, bet mes tik sustabdysime ekonomiką. Vis Europa pasirinko karantiną taikyti ne tokį, kokį taikė pavasarį“, – laidoje sako R. Karbauskis.

Kalbėdamas apie koronaviruso židinį Seime, R. Karbauskis tikino, kad didelę atsakomybę turėtų prisiimti liberalai.

„Kodėl reikia sėdėti salėje, kodėl negalime dirbti kabinetuose? Aš to nesuprantu. Koronaviruso židinys Seime susiformavo dėl liberalų sprendimo. Jie, matyt, šventė penktadienį naujos Seimo pirmininkės išrinkimą ir turime tai, ką turime“, – laidoje sakė Ramūnas Karbauskis.