• Patvirtintų ligos atvejų skaičius – 42 757.
• Sergančių žmonių skaičius – 31 759.
• Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 2 272.
• Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 357.
• Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 143.
• Pasveikusių žmonių skaičius – 10 498.

Praėjusią parą patvirtintas rekordinis naujų atvejų skaičius

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 2272 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 670 iš jų užregistruoti Kauno, 497 – Vilniaus, 270 – Šiaulių, 241 – Klaipėdos, 130 – Telšių, 110 – Alytaus apskrityse. Dar 106 infekcijos atvejai patvirtinti Marijampolės, 104 – Panevėžio, 87 – Tauragės ir 42 – Utenos apskrityse. 15 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Iš per praėjusią parą gautų 2272 teigiamų testų rezultatų 945 į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį. NVSC darbo valandomis buvo gauti 1327 teigiami testų rezultatai, iš kurių 1077 epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių – atliekama šiandien.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo, užregistruota 267.

Praėjusią parą atvejų užfiksuota protrūkiuose

Praėjusią parą užregistruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Švenčionių ligoninėje, Širvintų, Klaipėdos Jūrininkų, Šilutės, Klaipėdos universitetinėje ligoninėse, Klaipėdos Jūrininkų sveikatos priežiūros centre. Taip pat – Tauragės, Jurbarko, Mažeikių, Regioninėje Telšių ligoninėse.

Toliau fiksuojami atvejai, susiję su protrūkiais LSMU Kauno ligoninėje, kur įvairiuose padaliniuose vakarykštę parą patvirtinta 19 infekcijos atvejų, taip pat – Kauno klinikose, kur užregistruoti 6 susirgimai. Be to, ketvirtadienį užregistruoti atvejai, siejami su protrūkiais Prienų globos namuose, Raseinių rajone įsikūrusiuose Blinstrubiškių socialinės globos namuose, Raseinių ligoninėje.

Praėjusią parą užregistruotas naujas protrūkis Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose. Čia infekcija patvirtinta 22 žmonėms, iš kurių 21 yra gyventojas ir 1 darbuotojas.

Taip pat naujas protrūkis užfiksuotas Vilniaus Vilkpėdės ligoninėje, kur infekcija vakar patvirtinta 3 įstaigos darbuotojams.

Epidemiologų vertinimu, naujas protrūkis užfiksuotas ir Lietuvos Respublikos Seime. Šiandien į Seimą vyksta NVSC specialistai vertinti situacijos.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje užregistruota 260.

Lietuvoje – dar 16 mirties nuo koronaviruso atvejų

NVSC praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 16 mirties nuo koronaviruso atvejų, asmenys turėjo kitų ligų. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 357 gyvybes.

3 mirties atvejai užregistruoti Šiaulių apskrityje. Asmenys priklausė 50–59, 60–69 ir 70–79-erių metų amžiaus grupėms.

3 mirties atvejai užregistruoti Tauragės apskrityje. Asmenys priklausė 70–79-erių metų amžiaus grupei.

3 mirties atvejai užregistruoti Vilniaus apskrityje. Asmenys priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei.

2 mirties atvejai užregistruoti Klaipėdos apskrityje. Asmenys priklausė 50–59 ir 90–99-erių metų amžiaus grupėms.

2 mirties atvejai užregistruoti Panevėžio apskrityje. Asmenys priklausė 50–59 ir 80–89-erių metų amžiaus grupėms.

Kauno apskrityje praėjusią parą užregistruotas 1 mirties atvejis. Asmuo priklausė 80–89-erių metų amžiaus grupei.

Taip pat praėjusią parą 1 mirties atvejis užregistruotas Marijampolės apskrityje. Asmuo priklausė 70–79-erių metų amžiaus grupei.

Alytaus apskrityje praėjusią parą užregistruotas 1 mirties atvejis. Asmuo priklausė 60–69-erių metų amžiaus grupei.

Be to, vakarykštę parą užregistruoti 7 mirties atvejai (2 – Klaipėdos, 2 – Marijampolės, po 1 – Tauragės, Kauno ir Telšių apskrityse), kai užsikrėtusieji koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, paisyti fizinės distancijos ir kita.