„Akivaizdu, kad nepavykstant šiai didžiajai opozicinei frakcijai užsitikrinti savo atstovo valdyboje per opozicijos lyderio išrinkimą, iškyla problema, kad jie neturi savo atstovo valdyboje. Todėl būtų galima svarstyti ir apie tokį sprendimą (skirti dar vieną Seimo pirmininko pavaduotoją – ELTA). Bet, manau, kad kitos savaitės pradžioje, pasikalbėję su naujaisiais šios frakcijos lyderiais, mes tuos sprendimus rasime“, – penktadienį nuotoliniu būdu surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi Seimo pirmininkė pažymėjo, kad sprendimų paieškos niekaip nėra susijusios su Ramūno Karbauskio ketvirtadienį deklaruotais skambiais pareiškimais.

„Norėčiau pabrėžti, kad mūsų galimi veiksmai ar pokalbiai, kurie dabar vyksta su frakcijų atstovais, tarp jų ir su didžiosios opozicinės frakcijos atstovais, nėra susiję su šiais gana emocingais pareiškimais“, – teigė politikė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį oo kurį laiką besitęsusių valdančiųjų ir opozicijos ginčų skirstantis postus Seime, R. Karbauskis viešai pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato dėl valdančiųjų nepagarbos opozicijai.

Pasak politiko, nauja valdžia kenkia „valstiečiams“ ir opozicijai, keršydama jam asmeniškai. „Valstiečių“ lyderio teigimu, naujoji valdančioji dauguma netoleruoja kitokios nuomonės, riboja opozicijos teises.

R. Karbauskio teigimu, jis sprendimą pakeistų tik tuo atveju, jei to jo paprašytų valdančioji dauguma. Kitu atveju antradienį politikas ketina pateikti prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai dėl Seimo nario mandato atsisakymo. Politikas informavo, kad jam pasitraukus iš parlamento, LVŽS frakcijai vadovaus Aušrinė Norkienė. Jis taip pat teigė, jog tikisi, kad A. Norkienė vis dėlto bus paskirta Seimo vicepirmininke.