„Facebook“ grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ penktadienį paskelbta skaitytojos nuotrauka, kurioje galima matyti, kad kelią padengęs sniego sluoksnis. Taip pat grupėje buvo diskutuojama, kad pirmojo sniego turėtų sulaukti ir kiti Lietuvos rajonai.

Pasak nuotrauka pasidalinusios moters, vaizdas buvo užfiksuotas Vilkaviškio r. kelyje Girėnai-Vištytis šiandien ryte.

Pirmasis sniegas iškrito ir Joniškyje.

Primename, kad penktadienį per Lietuvą praslinks šaltasis atmosferos frontas, atverdamas kelią šaltesniam orui.

Diena bus debesuota su pragiedruliais. Daugelyje rajonų protarpiais numatomi krituliai: nedidelį lietų keis šlapdriba. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 8–13 m/s, vietomis, didesnė tikimybė šiaurės vakarinėje šalies pusėje, gūsiai 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra dieną sieks tik 2–7 laipsnius šilumos, šilčiausia bus prie jūros.

Šeštadienį Lietuva trumpam pateks į aukštesnio slėgio sritį. Nakties pradžioje dar gali kai kur kristi šlapdriba, bet vėliau oras sausės, daugės pragiedrulių, aprims vėjas. Daugelyje vietovių iki 0–3 laipsnių pašals, drėgnose vietose susidarys plikledis – pasisaugokime.

Vakariniuose rajonuose temperatūra išliks silpnai teigiama, pajūryje bus apie 3–5 laipsnius šilumos. Dieną daug kur išsilaikys gana šviesūs ir sausesni orai, tik vakaruose stiprėjantis pietvakarių vėjas ir tankėjantys debesys išduos artėjantį naują gilų Atlanto cikloną. Vakarėjant pajūrį pasieks ciklono genamo atmosferos fronto lietaus debesys, vėjo gūsiai čia sustiprės iki 15–18 m/s.

Aukščiausia temperatūra šeštadienį šalyje sieks 3–8 laipsnius šilumos.

Sekmadienį ciklonas užgrius visa jėga. Naktį kritulių bus visur ir visokių: ir sniego, ir šlapdribos, o praslinkus šiltajam atmosferos frontui – ir lietaus. Rytiniuose šalies rajonuose, kur pasnigs daugiausiai, o lietus atkeliaus vėliausiai, eismo sąlygos gali būti sudėtingos. Dieną jau visoje šalyje protarpiais lis, intensyviau – pietinėje šalies pusėje. Šiaurėje po pietų tarp debesų gali švystelėti saulė. Vėjas pietvakarių, vakarų, gana smarkus, vietomis gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra apniukusią naktį išliks teigiama, 0–5 laipsniai šilumos, nežymiai pašalti gali nebent kraštiniuose rytiniuose rajonuose. Dieną iš vakarų atplūdusi šiluma kilstelės oro temperatūrą iki 5–10 laipsnių.

Pirmadienį mūsų šalies orus dar lems ciklonas. Pūs smarkokas pietvakarių, vakarų vėjas. Vakariniuose rajonuose, o ypač pajūryje dar laikysis gūsiai 15–19 m/s. Naktį tarpais palynos, tačiau bus gana šilta, apie 2–7 laipsnius šilumos. Dieną lietaus prognozuojama daugiau, lis įkyriau, o temperatūra sieks 4–9 laipsnius šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)