Viena iš E. Dobrovolskos tatuiruočių sukėlė daugiausiai klausimų – poeto Ch. Bukowskio veidas, mat dalis jį supainiojo su lenkų veikėju Lucijanu Želigovskiu. Vis dėlto, nepaisant dalies visuomenės puolimo, kai kurie politikai išreiškė savo palaikymą.

T. V. Raskevičius feisbuke rašė, kad „Teisingumo ministrė su tatuiruotėmis? PAGALIAU!“.

Pasak jo, šiandien Evelina Dobrovolska apie save išgirdo būtų ir nebūtų dalykų – per mažai diplomų, per daug tatuiruočių, o Charlesas Bukowski patapo Liucijumi Želigovskiu.

„O viskas yra kur kas paprasčiau – Ewelina yra jauna, moteris ir dar (o ne!) lenkė. Sistema nenori įsileisti tos, kuri iki sistemos slenksčio atėjo su šūkiu: „Teisė žmogui, o ne žmogus teisei!“

Kai visas pasaulis buvo mus apleidęs, Ewelina atėjo į pagalbą transžmonėms. Ewelinos dėka jau daugiau nei 40 žmonių turi šansą gyventi pilnavertį gyvenimą su pakeistais asmens tapatybės dokumentais. Mums į pagalbą neatėjo nė vienas teisininkas su magistro diplomu. Mums į pagalbą atėjo Ewelina.

O jei Jums nepatinka idėja apie Teisingumo ministrę su tatuiruotėmis, turiu gerų žinių – Žmogaus teisių komiteto pirmininkas irgi „pažymėtas“. Maniškė – tai Džokjakartos principų, kaip tarptautiniai žmogaus teisių standartai galioja LGBT asmenims, simbolis.

Laikykis, Ewelina! Viskas bus gerai!“

Tokį neįprastą palaikymą išreiškė ir kita jų partijos narė – Morgana Danielė. Ji taip pat pasidalino savo tatuiruotėmis.

Už lango – XXI amžius

Prie solidarumo akcijos nusprendė prisijungti ir TS-LKD narys J. Džiugelis. Jo teigimu, jam labai keista, kai XXI a. vis dar kreipiamas dėmesys į žmogaus išvaizdą ir piešinius ant kūno.

„Nesuprantama XXI a. vertinti žmogaus išvaizdą ir man atrodo, kad nėra tai daryti visiškai teisinga. Kiekvieno žmogaus kūnas yra jo kūnas, jis gali daryti su juo ką nori, ir man atrodo, kad mes visgi turėtume diskutuoti apie kompetenciją, apie žinias ir kitus dalykus. Tada ir priiminėti galutinius sprendimus galės, ar negalės eiti pareigas. Kita vertus, premjeras ir prezidentas prerogatyvoje įvertinti kompetencijas. Jeigu visuomenė iškart nuvertina dėl išvaizdos, tai nėra normalu. Todėl ir prisijungiau prie tokios solidarumo akcijos“.

Politikas sakė, kad savo tatuiruotę pasidarė prieš kelerius metus ir mano, kad tatuiruotės yra menas. Taip pat pripažino, kad ji galbūt mažiau matomoje vietoje, bet nenorėtų būti vertinamas dėl piešinių ant savo kūno.

Trečiadienį pateikė kandidatūras

Trečiadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir kandidatė į premjerės pareigas Ingrida Šimonytė susitiko aptarti naujos Vyriausybės formavimo proceso. Po susitikimo surengtoje spaudos konferencijoje paaiškėjo galimų ministrų pavardės.

Visos įvardintos kandidatūros:

Aplinkos ministras – Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdis);

Energetikos ministras – Dainius Kreivys (Tėvynės sąjunga);

Finansų ministrė – Gintarė Skaistė (Tėvynės sąjunga);

Krašto apsaugos ministras – Arvydas Anušauskas (Tėvynės sąjunga);

Kultūros ministrasSimonas Kairys (Liberalų sąjūdis);

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė – Monika Navickienė (Tėvynės sąjunga);

Susisiekimo ministras – Kasparas Adomaitis (Laisvės partija);

Sveikatos apsaugos ministras – Arūnas Dulkys (Tėvynės sąjunga);

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė – Jurgita Šiugždinienė (Tėvynės sajunga);

Teisingumo ministrė – Evelina Dobrovolska (Laisvės partija);

Ekonomikos ir inovacijų ministrė – Aušrinė Armonaitė (Laisvės partija);

Užsienio reikalų ministras – Gabrielius Landsbergis (Tėvynės sąjunga);

Vidaus reikalų ministrė – Agnė Bilotaitė (Tėvynės sąjunga).

Žemės ūkio ministraslieka neaišku, bus pateikta artimiausiu metu.