„Aš – ne valstietis ir man labai nepatiko ta mada, kuri buvo praėjusioje kadencijoje, kai opozicija registruodavo pasiūlymą, valdančioji dauguma džiugiai tą pasiūlymą praspirdavo ir po kelių dienų įregistruodavo savo“, – ketvirtadienį per susitikimą su Socialdemokratų partijos frakcija sakė I. Šimonytė.

„Man atrodo, tai ir teisėkūros požiūriu, ir statistikos požiūriu, ir visais kitais požiūriais yra beprasmis dalykas“, – teigė ji.

Taip kandidatė į premjeres kalbėjo atsakydama į socialdemokrato Lino Jonausko klausimą dėl jo jau registruoto projekto, numatančio verslinės žvejybos Kuršių mariose uždraudimą.

I. Šimonytė teigė, kad šis klausimas Seime bus sprendžiamas greitai.

„Manau, kad jūs su Aiste Gedvilienė rasite sutarimą Seime (...) Tikrai nepretenduojam į autorystę, manau, kad susitarsime“, – sakė ji.

Jeigu bus paskirta premjere, konservatorių atstovė žadėjo gavusi kvietimą būtinai atvykti į socialdemokratų frakciją.

„Man atrodo, kad net turėdami skirtingas nuomones tikrai gailme šnekėtis, pažadu, kad jeigu jūsų frakcija norės šnekėtis, ginčytis, diskutuoti, pažadu ateiti į frakciją“, – sakė ji.

Nepaisant to, socialdemokratai nežada, kad kitą savaitę balsuos už I. Šimonytės kandidatūrą į ministres pirmininkes.

„Labai malonu, labai gražu ir labai gerai, bet laukiame Vyriausybės programos projekto ir jam pateiksime vertinimą. Į kai kuriuos klausimus atsakyta labai aptakiai, į kai kuriuos klausimus sąmoningai vengta tiesaus atsakymo, tai natūralu, tai politika. Todėl tai, kas bus užrašyta Vyriausybės programoje, tą mes ir vertinsime“, – po susitikimo žurnalistams sakė LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Socialdemokratų partijos frakcija turi 12 narių.

I. Šimonytės kandidatūrą į premjeres pasiūlė valdančioji dešiniųjų – konservatorių, liberalų ir Laisvės partijos – koalicija.