„Pirmiausia, kiek suprantu, ponas Karbauskis paskelbė apie atsitraukimą, tačiau įvardijo ir kelias sąlygas. Tai nėra galutinis pasitraukimas. Pasižiūrėkime iki kitos savaitės, galbūt šiandien - tokia pasitraukimų diena, nuotaika pasikeis, ir jis vis dėlto liks“, - sakė V. Čmilytė Nielsen.

R. Karbauskis sakė, kad jis persvarstytų savo sprendimą, jeigu būtų grįžta į pradinę situaciją, ir vėl svarstoma Aušrinės Norkienės kandidatūra į Seimo vicepirmininkes, ir, jeigu valdantieji jo paprašytų likti.

„Aš nežinau, kokia forma jis tikisi paprašymo. Kiekvienas Seimo narys yra laisvas priimti bet kokį sprendimą, vertindamas aplinkybes. Aš tokios audringos reakcijos tikrųjų argumentų nesuprantu. Tikiuosi, kad pakalbėję išsiaiškinsime“, - sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Jos manymu, Seimas galėtų grįžti prie A. Norkienės klausimo.

„Turiu keletą idėjų, kaip būtų galima užglaistyti arba atsižvelgti į situaciją, kai opozicijai, atrodo, nepavyksta išsirinkti lyderio. (…) Girdžiu didžiosios opozicijos frakcijos susirūpinimą, kad jie neturi savo atstovo valdyboje. Reikės kažkaip šį klausimą spręsti“, - teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Netiki kalbomis apie demokratiją

Liberalas Eugenijus Gentvilas netiki R. Karbauskio kalbomis, kad jo veikimas yra demokratijos vardan. Pats pareiškimas apie traukimąsi jau nebuvo netikėtas.

„Tikėta, tik suveskime visą įvykių seką. Pernai, rugsėjo 6 d., Viktoras Pranckietis pasitraukė iš vastiečių žaliųjų partijos, tada R. Karbauskis pasako: „ten, kur kandidatuos į Seimą vienmandatėje V. Pranckietis, kandidatuosiu ir aš, ir jūs pamatysite, kaip aš nugalėsiu V. Pranckietį.

Po to V. Pranckietis išsikelia savo buvusioje apygardoje, R. Karbauskis nedalyvauja vienmandatėje, sako, kad „dalyvausiu tik daugiamandatėje“. Man asmeniškai tapo aišku, kad R. Karbauskis pasilieka sau galimybę pasitraukti iš Seimo kaip daugiamandatininkas, nes kaip vienmandatininkas sukeltų pasekmes.

Tačiau negi sakysi, kad „ai, likome opozicijoje, tai traukiuosi iš Seimo“. Tai jis pasielgė kitaip. Padarė demaršą kaip „didydis kovotojas už demokratiją pasitraukia iš Seimo“ , pratęskime toliau, tvarkyti trašų, grūdų, žemės supirkinėjimo ir kitų reikalų“, - kalbėjo E. Gentvilas.