Feisbuke laikinai pareigas einantis premjeras rašė, kad gerbia R. Karbauskio sprendimą.

„Tai drąsus ir principingas sprendimas. Akivaizdu, jog tai, kas šiomis dienomis vyksta Seime, yra signalas naujiesiems valdantiesiems, jog egzistuoja ribos, kurių peržengti demokratinėje valstybėje nevalia niekam. Apgailestauju, tačiau turiu konstatuoti, kad su nauja valdančiąja koalicija atsiranda ir naujos „parlamentarizmo“ tradicijos. Įsismaginus, pajutus keršto skonį ar dėl kitų priežasčių nutarta išstumti LVŽS atstovus iš visų įmanomų parlamentinių formatų“, – apie naujojo Seimo veiklą rašė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad būtina ieškoti alternatyvų tinkamam rinkėjų atstovavimui.

„Šiandien aišku, kad turime ieškoti alternatyvių kelių tinkamam rinkėjų atstovavimui. Naudosimės visomis galimomis priemonėmis, siekdami vykdyti parlamentinę kontrolę ir priežiūrą. Tokių priemonių tikrai yra, ne viena ir ne dvi. Esame jas numatę“, – sakė jis.

Ministras pirmininkas teigė, kad kol kas eina laikinojo premjero pareigas, bet tik perdavęs darbą imsis lyderystės Seime.

„Kol kas vis dar turiu vykdyti laikinojo Ministro pirmininko pareigas. Tačiau tikrai noriu kuo greičiau perduoti jas naujajai premjerei ir įsilieti į parlamentinį darbą. Būsiu aktyvus ir imsiuosi lyderystės Seime. Telksiu opoziciją ir neleisiu, kad būtų pažeidinėjami pamatiniai demokratiniai principai“, – žadėjo jis.