„Jis gali ir persigalvoti. Jis ne pirmą kartą sako, kad trauksis, bet nesitraukia. Tad kol aš nepamatysiu Matjošaitytės perkerpamo jo Seimo nario mandato kortelės, tol netikėsiu nė vienu žodžiu. Tai yra aistros, emocijos ir tiek“, – teigė jis.

„Aš mums visiems siūlau nesirgti vadizmu. Yra žmogus, jis turi savo įvairiais nuostatas ir garsiai šneka. Praeis dvi savaitės ir mes visi jį pamiršime, jei nebus to žmogaus, kuris taip garsiai šneka“, - žurnalistams Seime teigė politikas.

R. Karbauskis apie sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato pranešė ketvirtadienį vykusiame frakcijos susitikime. Šis sprendimas priimtas po kurį laiką besitęsusių valdančiųjų ir opozicijos ginčų skirstantis postus Seime. Pasak „valstiečių“ lyderio, naujoji valdančioji dauguma netoleruoja kitokios nuomonės, riboja opozicijos teises.

„Protestuodamas prieš liberalios valdančios daugumos pastangas suvaržyti mūsų frakcijos narių galimybes veikti Seime, suvokdamas savo atsakomybę formuojant šešėlinę Vyriausybę, stiprinant LVŽS struktūras, rengiantis artėjantiems savivaldybių rinkimams, nutariau pasitraukti iš Seimo“, – feisbuke rašė R. Karbauskis.

R. Karbauskiui prieš pareiškiant, kad traukiasi iš Seimo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje lankėsi kandidatė į premjeres I. Šimonytė. Tačiau frakcijos nariai klausimų jai neturėjo.